Jeroen Meus bereidt deze week traditiegetrouw Het Nationale Kerstmenu

zondag 17 december 2023
Foto: VRT 1 - © VRT 2023

Jeroen Meus houdt zijn jaarlijkse traditie in ere. Vanaf maandag 18 december tot en met vrijdag 22 december geeft hij het beste van zichzelf voor het veertiende nationale kerstmenu van 'Dagelijkse Kost'.

Van hapje tot dessert bokst hij een geweldig lekker feestmenu in elkaar, met elke dag een uitdagend maar haalbaar kerstrecept. Benieuwd wat er in de feestelijk uitgedoste keuken van 'Dagelijkse Kost' uit de potten getoverd zal worden?


Maandag 18 december: Krabsla met avocado-komkommercoulis, gegratineerde mosselen met pastis en filodeegpakketjes met geitenkaas en vijgen
Jeroen start 'Het Nationale Kerstmenu 2023' met drie eenvoudige maar feestelijke hapjes: krabsla, gegratineerde mosselen en filodeegpakketjes met geitenkaas. De start hebben we alvast niet gemist!

Dinsdag 19 december: Carpaccio van gerookte heilbot met tartaar van knolselder en appel
Het voorgerecht is dit jaar een carpaccio van gerookte heilbot met een frisse tartaar van knolselder en appel. Om het geheel wat volheid te geven, serveert Jeroen er een vinaigrette op basis van gebrande boter bij. De kappertjes zorgen voor extra punch.

Woensdag 20 december: Romige soep van zoete aardappel, dumplings van scampi en limoenbladolie
Als tussengerecht serveert Jeroen een zijdezachte soep van zoete aardappel en kokos met dumplings en een frisse limoenolie. De deegkussentjes zijn gevuld met tartaar van scampi. Er kruipt een beetje werk in, maar het is zo leuk om te maken! En het resultaat mag er ook wezen.

Donderdag 21 december: Hertengebraad Grand Veneur met verse kroketten en witloof
Jeroen gaat voor zijn 'Nationale Kerstmenu' aan de slag met een Franse oerklassieker: hertengebraad 'Grand Veneur'. De term slaat op de wildsaus op basis van rode wijn, rode bessengelei en cognac. Maak er verse kroketten en veel groentegarnituur bij, en je feestmaal is een feit!

Vrijdag 22 december: Red Velvet swiss roll met Noorderkrieken, witte chocolade en slagroom
Het toetje is de kers op de taart van het Nationale Kerstmenu. Ziet deze rolcake er niet fantastisch uit? Het is ook nog eens verrassend simpel. De rolbiscuit is gevuld met mascarponeroom en een lichte pudding met Noorderkrieken. Gewoon maken en scoren!

Veel tijd om te bekomen van dat royale kerstdiner krijgt Jeroen niet. Ook de rest van de kerstvakantie staat volledig in het teken van lekker eten in goed gezelschap. Twee weken lang brengt hij degelijke, winterse kost die warmte brengt op de koudste dagen van het jaar.

'Dagelijkse Kost: Het Nationale Kerstmenu', vanaf maandag 18 december een hele week lang om 18.15 uur op VRT 1.


TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Hunted into the Wild' (AVROTROS)

Pieter Valley en Appie Mussa, Sander en Jordy Huisman, Mátyás Bittenbinder en Sterrin Smalbrugge, Do en Loiza Lamers, Chatilla van Grinsven en Steven Brunswijk en Krista en Marcelle Arriëns slaan op de vlucht in Noorwegen. Wie blijven de hunters een stap voor in een gebied waar overal gevaar dreigt?

'Hunted into the Wild VIPS', om 20.35 uur bij AVROTROS op NPO 1.

Dossiers