Play4 reageert op de tegenvallende kijkcijfers van 'Big Brother'

woensdag 28 februari 2024
Foto: Play4 - © Play Media 2024

Is Vlaanderen uitgekeken op 'Big Brother'? Het huidige seizoen bij Play4 kan nauwelijks kijkers lokken. Niemand lijkt wakker te liggen van de opgesloten bewoners in Amsterdam. De krant Het Nieuwsblad stelde de vraag en kreeg ook een reactie van Play4.

Het huidige seizoen is halfweg. Toch lijkt niemand nog te kijken naar de tranen, de ruzies of de mogelijke liefdesrelaties die de voorbije weken opdoken. Is de formule van 'Big Brother' na 25 jaar helemaal uitgewerkt? Vorige zaterdag keken live slechts 217.000 Vlamingen naar de 6de exit van dit seizoen. Ook de dagelijkse uitzendingen halen zelden de dag top 20 van best bekeken programma's.

Toch lijkt Play4 tevreden over 'Big Brother' en liggen de kijkcijfers binnen de verwachtingen van de zender. 'Het is nog te vroeg om te evalueren. We zitten nog maar in de helft, dus het huidige seizoen kan je nog niet volledig uitgesteld bekijken. Maar tussentijds zijn we tevreden met hoe 'Big Brother' scoort op onze platformen', aldus Play4 in een reactie aan de krant Het Nieuwsblad.

Naar eigen zeggen ziet Play4 een opmerkelijke stijging in het aantal kijkers dat 'Big Brother' volgt via GoPlay en Play247. Op GoPlay doet het programma voorlopig bijna een kwart beter dan vorig seizoen. Play247, de livestream, bereikte dit seizoen al 525.000 Vlamingen, vorig jaar 500.000 halfweg het seizoen.

En zo lijkt 'Big Brother' een van de vele Play-programma's dat vooral scoort in het uitgesteld kijken. De live kijkcijfers stranden voor de dagelijkse uitzendingen op gemiddeld 279.000 kijkers, de liveshows op 255.000 kijkers. In 2023 volgden gemiddeld 325.000 kijkers de uitzendingen op tv.



Lees ook:
Gemoederen raken verhit in 'Big Brother': 'Ik irriteer me aan haar'

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

MAX is er elke dag! logo MAX logo

Jan Slagter ontvangt onder anderen Buddy Vedder en Aruna, de winnares van Heel Holland Bakt. Buddy Vedder vertelt over de vele ontmoetingen met koningin Máxima en andere leden van het koninklijk huis. Hij speelt de hoofdrol in de musical Saturday Night Fever en samen met de cast treedt hij op. Aruna is groot liefhebber van het koningshuis en maakt koninklijke lekkernijen. Etiquette- en protocolexpert Jan Jaap van Weering legt uit hoe je een tompouce eet en waarom je tegen de koning niet 'eet smakelijk' zegt. Marco Schuitmaker treedt op. April Darby speelt de hoofdrol in de musical Sister Act. Ze vertelt over de rol en treedt op met de cast.

'MAX Koningsdag vanaf Paleis Soestdijk', om 13.35 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

Dossiers