'Thriller 40' gaat in première op MTV

vrijdag 1 december 2023

MTV heeft aangekondigd dat de nieuwe documentaire 'THRILLER 40' zijn lokale première zal maken op MTV om 21.00 uur op zaterdag 2 december.

Veertig jaar na de release van Michael Jacksons 'Thriller' - wereldwijds best verkochte album aller tijden - neemt regisseur Nelson George fans mee terug in de tijd om de totstandkoming van het record brekende album en de release van de bijbehorende korte films, die het concept van muziekvideo voor altijd opnieuw definieerden, te ervaren.


Met nooit eerder vertoond beeldmateriaal en exclusieve interviews, vertelt 'THRILLER 40' over de creatie van een wereldfenomeen uit de pre-internet tijd, zoals nog nooit eerder vertoond. 'Thriller' lanceerde Michael Jackson in mega-stardom en blijft tot op de dag van vandaag alle aspecten van cultuur en entertainment beïnvloeden, inclusief de werelden van muziek, dans en mode. Muziek- en entertainmentgrootheden zoals Usher, Mary J. Blige, Will.I.Am, Mark Ronson, Misty Copeland, Maxwell en John Landis komen aan bod in de documentaire.

'THRILLER 40' is geproduceerd door Optimum Productions en Company Name. Colin Hanks, Sean Stuart, John Branca en John McClain zijn de producenten.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

MAX is er elke dag! logo MAX logo

Jan Slagter ontvangt onder anderen Buddy Vedder en Aruna, de winnares van Heel Holland Bakt. Buddy Vedder vertelt over de vele ontmoetingen met koningin Máxima en andere leden van het koninklijk huis. Hij speelt de hoofdrol in de musical Saturday Night Fever en samen met de cast treedt hij op. Aruna is groot liefhebber van het koningshuis en maakt koninklijke lekkernijen. Etiquette- en protocolexpert Jan Jaap van Weering legt uit hoe je een tompouce eet en waarom je tegen de koning niet 'eet smakelijk' zegt. Marco Schuitmaker treedt op. April Darby speelt de hoofdrol in de musical Sister Act. Ze vertelt over de rol en treedt op met de cast.

'MAX Koningsdag vanaf Paleis Soestdijk', om 13.35 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

Dossiers