Experts hoopvoller dan ooit in derde seizoen 'Married At First Sight'

maandag 26 februari 2018

Voor de derde keer start het bijzondere liefdesexperiment 'Married at First Sight' bij RTL 4. Hierin worden vanaf dinsdag 27 februari singles die elkaar nog nooit hebben gezien na wetenschappelijk onderzoek aan elkaar gematched.

Ze zien elkaar voor het eerst op hun eigen bruiloft. Ruim 800 vrijgezelle mannen en vrouwen hebben zich aangemeld om mee te doen aan het experiment, op zoek naar de ware liefde.


Experts
In dit seizoen, dat wederom gepresenteerd wordt door Peter van der Vorst, is te zien hoe de drie experts de kandidaten op zowel fysieke als mentale kenmerken onderzoeken. Bioloog Patrick van Veen meet de kandidaten op, neemt DNA-materiaal af en doet een uitgebreide attractiviteitstest in de hoop de kandidaten te matchen die direct een fysieke klik met elkaar hebben. Psycholoog Jean-Pierre van de Ven zal door middel van groepssessies en een uitgebreide persoonlijkheidstest de kandidaten op persoonlijk vlak proberen te matchen. Seksuoloog Ingeborg Timmerman test de kandidaten op hun seksuele voorkeuren en voert openhartige gesprekken met hen over seks en intimiteit. Zij maken van iedereen een persoonlijk profiel, en dan begint het matchproces.

Sterkere matches dan ooit
Na de homoseksuele mismatch van Simon en Anthony in het vorige seizoen, zijn de experts dit jaar vastbesloten om een sterke homomatch te maken. Vooral bioloog Patrick heeft zorgvuldig onderzoek gedaan om extra onderbouwd aan de slag te kunnen gaan. En met succes: de match van dit jaar is op biologisch vlak 100% geslaagd. Ook de andere matches lijken sterker dan de voorgaande seizoenen en dus zijn de experts hoopvoller dan ooit. Maar wordt hun hoop ook waarheid? Zegt iedereen JA bij het altaar? En wat gebeurt er na het huwelijk wanneer de stellen langzaam maar zeker elkaars minpunten ontdekken? Zijn de matches sterk genoeg om de valkuilen van het experiment te overleven?

'Married At First Sight' wereldwijd
Het experiment heeft zijn oorsprong in Denemarken en is inmiddels in achttien landen uitgevoerd. Wereldwijd zijn 136 huwelijken gesloten binnen het 'Married at First Sight'-concept. Ruim 16% van de stellen is nog steeds bij elkaar. In Finland en Australië zijn zelfs inmiddels baby’s uit het programma voortgekomen. Het is dus mogelijk dat de wetenschap in staat is om perfecte liefdespartners bij elkaar te brengen. In ons land ligt het slagingspercentage na twee seizoenen op 25%. Zal het de experts dit jaar weer lukken om mensen bij elkaar te brengen?

'Married At First Sight', vanaf dinsdag 27 februari om 20.30 uur bij RTL 4.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo NPO 3 logo

Het leven van Jelmer (21) wordt geportretteerd. Hij raakte onder invloed van xtc oververhit op het Amsterdam Dance Event. Samen met familie en vrienden blikken we terug op zijn bijzondere leven.

'Van de Wereld', om 21.20 uur bij BNNVARA op NPO 3.

Dossiers