Saskia Nelissen nieuwe presentator Regiojournaals

woensdag 18 oktober 2023

Saskia Nelissen is de nieuwe invalpresentator van het regioblok in het 'NOS Journaal' van 15.00 uur op NPO 1 en van het 'NOS Journaal Regio' dat om 18.15 uur wordt uitgezonden op NPO 2.

Nelissen volgt Cindy de Koning op, die in augustus vertrok. De vaste regiopresentatoren zijn Nejifi Ramirez en Rob van Dijk; Olivier de Neve is de andere invaller.


Saskia Nelissen (30) komt van Omroep Brabant, waar ze in 2014 begon als redacteur en verslaggever en waar ze inmiddels het dagelijkse journaal 'Brabant Nieuws' presenteert, alsook het dagelijkse programma 'Brabant Vandaag'. Eerder was ze onder andere redacteur bij NU.nl en RTL Nieuws. Nelissen over haar nieuwe functie: 'Als presentator bij Omroep Brabant weet ik hoe interessant, mooi én belangrijk het nieuws uit de regio is. Het is nieuws dat je raakt. Het is herkenbaar en dichtbij. En dat gevoel heb ik ook bij het 'NOS Journaal Regio'. Het journaal verbindt, en laat tegelijkertijd de eigenheid van al onze provincies zien. Ik kijk er enorm naar uit om, samen met het team, mooie uitzendingen te gaan maken!'

Hoofdredacteur Sander van Barneveld van Bureau Regio (de redactie van de regionale omroepen bij de NOS) is lovend over Nelissen: 'Met Saskia stroomt er opnieuw een groot talent van de regionale omroepen door naar de landelijke televisie. Saskia heeft een natuurlijke manier van presenteren en brengt mede daardoor het nieuws dicht bij de kijker.'

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Hunted into the Wild' (AVROTROS)

Pieter Valley en Appie Mussa, Sander en Jordy Huisman, Mátyás Bittenbinder en Sterrin Smalbrugge, Do en Loiza Lamers, Chatilla van Grinsven en Steven Brunswijk en Krista en Marcelle Arriëns slaan op de vlucht in Noorwegen. Wie blijven de hunters een stap voor in een gebied waar overal gevaar dreigt?

'Hunted into the Wild VIPS', om 20.35 uur bij AVROTROS op NPO 1.

Dossiers