Videoland Original 'Máxima' viert wereldpremičre in Cannes

dinsdag 19 maart 2024
Foto: Videoland - © RTL 2023

De high-end dramaserie 'Máxima' is geselecteerd voor het prestigieuze Canneseries. In aanwezigheid van cast, regisseur en producent beleeft de Videoland Original hiermee haar wereldpremičre in het beroemde Grand Auditorium Lumičre op 9 april 2024. Een primeur voor een Videoland Original serie.

'Máxima' is vanaf 20 april in Nederland te streamen bij de nummer twee steamingdienst van Nederland en op diezelfde dag is de eerste aflevering om 21.35 uur bij RTL 4 te zien zijn als Videoland-première. De serie is internationaal al verkocht aan een groot aantal landen zoals Duitsland, België , Latijns Amerika, Kroatië, Oostenrijk, Israël, Letland en Slowakije.


De zesdelige high-end dramaserie vertelt het fascinerende levensverhaal van Koningin Máxima tot aan de verloving met de Nederlandse kroonprins, gebaseerd op de bestseller van Marcia Luyten.

De hoofdrollen worden vertolkt door de actrice Delfina Chaves (Máxima) en Martijn Lakemeier (Willem-Alexander). Beatrix wordt gespeeld door Elsie de Brauw en Sebastian Koch vertolkt de rol van Claus. Daarnaast zijn voor de rollen van Máxima’s ouders, Maria Pame en Jorge Zorreguieta, de internationale acteurs Valeria Alonso en Daniel Freire gecast. Ivan Lapadula speelt Máxima's ex-vriend Tiziano. Krezip is als featuring artist verantwoordelijk voor de titelsong van de nieuwe Videoland Original, daarnaast schrijft Krezip voor elke aflevering een nieuw origineel nummer.

'Máxima' wordt geproduceerd door Rachel van Bommel van Millstreet Films, in coproductie met FBO en Beta Film, met de ondersteuning van het Nederlands Filmfonds Production Incentive, het Creative Europe MEDIA programma en het Belgische Tax Shelter.  De regie is in handen van Saskia Diesing, Joosje Duk en Iván López Núñez. Het scenario is geschreven door Marnie Blok, Ilse Ott, Judith Goudsmit, Diede Zillinger Molenaar en Sytske Kok.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Code van Coppens' (SBS6)

Jamie en Steven Kazán mogen net als Donnie en Ammar op audiëntie bij de koning. Zijne majesteit ligt op sterven en ze moeten zijn nog kloppende hart zo snel mogelijk naar de hut van een medicijnman brengen. Onderweg besturen ze zelf een vliegtuig, maar ze komen tijdens een turbulente vlucht al snel in de problemen. Komen ze ongedeerd uit de jungle? Blijft het hart van de koning kloppen én worden ze de grote redders van het koninkrijk?
'Code van Coppens', om 20.30 uur op SBS6.

Dossiers