Dit kookt Jeroen Meus deze week in 'Dagelijkse Kost'

maandag 13 mei 2024

Jeroen Meus zet in 'Dagelijkse Kost' elke dag van de week een smakelijk gerecht op tafel. Hij bewijst dat koken een plezier is voor iedereen, voor elk moment of evenement en naar ieders smaak. We kijken al even vooruit naar het menu van deze week.

Maandag
Zacht gegaarde stukken kip en aardappelen in een romige bouillon tjokvol fijngesneden groenten. Gentse waterzooi is een oerklassieker in de Vlaamse keuken en net daarom zo fantastisch om nog eens te maken!


Dinsdag
Heerlijk, zuiders comfortfood dat klaar is in een handomdraai. Jeroen maakt een weelderige tomatensaus met veel groenten, gebakken meatballs en pasta, om daarna te gratineren in de oven. Meer moet dat niet zijn op een doordeweekse dinsdag!

Woensdag
Groenten spelen de hoofdrol in deze ovenschotel met gevulde paprika's, parelcouscous en feta. Dit is de vegetarische versie, dus Jeroen gebruikt geen gehakt maar wel voedzame kikkererwten, een prima vleesvervanger.

Donderdag
Krokante blokjes gebakken kip in een zoetzure saus met stukjes ananas, zoals we het kennen van bij het Chinese afhaalrestaurant. Ook dat kan bij Dagelijkse kost!

Vrijdag
Homemade volkorenpasta met gebakken spek, tomaten en courgette. Dat klinkt als het startschot voor een weekend vol vriendschap en gezellig tafelen!

'Dagelijkse Kost', van maandag tot vrijdag om 18.10 uur op VRT 1.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo gtst logo goede tijden slechte tijden logo

Nola geniet van het feit dat ze weer close is met Fay als ze samen stiekem haar feestje voorbereiden. Marwan en Merel merken dat het feit dat ze dingen voor elkaar verborgen houden een negatieve invloed heeft op hun vriendschap. Als Merel haar hart uit wil storten bij Stefano, staat hij hier niet voor open.

'Goede tijden, slechte tijden', om 20.00 uur op RTL 4.

Dossiers