'Dagelijkse Kost' is terug: DIT is het eerste weekmenu!

zondag 28 augustus 2022
Foto: Eén - © VRT 2022

Vanaf maandag gaat Jeroen Meus weer iedere dag een potje koken. Wie inspiratie nodig heeft, kan dus steeds afstemmen op En voor de leukste recepten. Wij kijken al even vooruit.

Maandag: Kippenbillen op de barbecue met peper-citroenboter, sla en tomaten
Het nieuwe seizoen van 'Dagelijkse Kost' gaat van start met de zomervakantie nog vers in het geheugen. Jeroen roostert kippenbillen op de campingbarbecue met een eenvoudige salade van sla en tomaat en een frisse citroen-peperboter.

Dinsdag: Tomaat-garnaal met watermeloen
Tomaten en garnalen zijn een combinatie die we maar al te goed kennen. De frisse combinatie met watermeloen maakt het meteen wat specialer! Deze heerlijk frisse salade is ideaal voor het warme zomerweer.

Woensdag: Apero spreads met crackers
Jeroen serveert voor ieder wat wils met deze drie makkelijke 'spreads' om je aperitiefmoment naar een hoger niveau tillen. Een vegetarische dip met erwtjes en munt, een romige mousse van ham en paté en een derde spread op basis van vis en roomkaas. Heerlijk met wat overschotjes geroosterd brood erbij.

Donderdag: Pasta met merguez, aubergines
Jeroen bereidt een eenvoudige, smaakvolle en gezonde pasta met merguez, auberginepesto, kerstomaten en rucola. Dit is echt perfect om op de eerste dag van het schooljaar op tafel te toveren.

Vrijdag: Taart met Bretoens zanddeeg, citroenpudding
Wat een toptaart staat er vandaag weer op het menu! Een krokante bodem van Bretoens zanddeeg met citroenpudding, afgewerkt met een hoop verse frambozen. Een knaller van formaat om het eerste weekend van september goed in te zetten.


'Dagelijkse Kost', van maandag tot vrijdag om 18.15 uur op Eén.


Lees ook:
Dit is het laatste menu van dit seizoen 'Dagelijkse Kost'

DOSSIER: Najaar 2022: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Verward' (BNNVARA)

Jessica spreekt de 22-jarige Isabella. Haar moeder lijdt aan schizofrenie en gedraagt zich steeds wantrouwiger. De woede richt zich vooral op de vader van Isabella. Op een dag, als Isabella niet thuis is, slaat moeder haar echtgenoot dood. Op de crisisdienst geeft psychiater Niels Mulder een inkijk in de keuzes die hij en zijn collega's maken. Hoe lastig dit is, blijkt wanneer de politie melding doet van een ernstig verwarde en vervuilde man die de buurt mogelijk in gevaar brengt. De 30-jarige Demi is gediagnosticeerd met schizofrenie en hoort dagelijks meerdere dwingende stemmen in haar hoofd.

'Verward', om 20.25 uur bij BNNVARA op NPO 3.

Dossiers