'Dagelijkse Kost' kookt het beste van de winter

zondag 26 december 2021

Deze week grijpt Jeroen Meus in 'Dagelijkse Kost' terug naar zijn favoriete winterrecepten van de afgelopen jaren. Benieuwd? Stem elke dag om 18.15 uur af op Eén.

Maandag: Goulashsoep
Een stevige maaltijdsoep met rundvlees en aardappelen, de perfecte opwarmer op een koude winterdag.

Dinsdag: Gebakken zalm met lauwe aardappelsla, komkommer en selder

Een heerlijk simpel, maar verfijnd gerecht met een prachtig stukje gebakken zalm en frisse groenten.

Woensdag: Wrap met oosterse kip en rode coleslaw
Een gezonde wrap met oosterse invloeden. Rode kool geeft de coleslaw een winterse toets. Samen met stukken gekarameliseerde kip is dit de perfecte, snelle lunch.

Donderdag: Perenstrudel
Een absolute topper onder de desserts: een krokant gebakken strudel van filodeeg, peer en frangipane.

Vrijdag: New Year's punch met mutabal en pitabroodjes
Geef punch aan de feestdagen met een fruitige cocktail met granaatappel en schuimwijn. Heerlijk in combinatie met mutabal, een romige, Syrische dipsaus met aubergine.


'Dagelijkse Kost', van maandag tot vrijdag om 18.15 uur op VTM.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

MAX is er elke dag! logo MAX logo

Kasteel Vosbergen bestaat 400 jaar en dat wordt de hele zomer gevierd. Vandaag staat de heropening van de oprijlaan op het programma. Jeanne vraagt zich af of haar 93-jarige moeder wel in de koets kan klimmen. Ook op landgoed Maarsbergen gaat het niet van een leien dakje en moet de 22-jarige Willem een moeilijke beslissing nemen. Over daken gesproken: de hoge dakrand van landgoed Wickenburgh krijgt een nieuw likje verf van Otto. Op het keurige, normaal zo rustieke landgoed Oolde staat een hippiefestival op het punt te beginnen.

'Liefde voor het Landgoed', om 21.30 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

Dossiers