Deze gerechten serveert 'Dagelijkse Kost' je deze week!

zondag 21 november 2021
Foto: Eén/VRT - © Sam Van den Brandt 2019

Jeroen Meus zet in 'Dagelijkse Kost' elke dag van de week een smakelijk gerecht op tafel. Hij bewijst dat koken een plezier is voor iedereen, voor elk moment of evenement en naar ieders smaak. We kijken al even vooruit naar het menu van deze week.

Maandag: Salade van kippenlever en peer
Een gemengde winterse salade met de smaak van vroeger, dankzij gebakken kippenlevertjes in een warme vinaigrette, plakjes Belgische peer, broodcroutons en de pittige smaak van blauwe kaas.


Dinsdag: Ovenschotel met aardappel, andijvie en schorseneren
Degelijke, vegetarische dagelijkse kost! Deze ovenschotel zit tjokvol winterse groenten met eitjes en een stevige laag puree.

Woensdag: Merveilleux met abrikoos en amandel
Deze originele merveilleux met abrikozen, amandel en kardemom is in één woord geweldig! De krokante meringue gevuld met abrikozencake is omringd door een heerlijk laagje slagroom en krokante amandelschilfers.

Donderdag: Durum met gyros van konijn, hummus en feta
Gemarineerde reepjes konijn, ui en paprika vormen de basis voor een snack die jong en oud zal smaken. Een snelle hummus, wat fijngesneden ijsbergsla en fetakaas maken het plaatje compleet.

Vrijdag: Gebakken gamba's met groene curry, venkel en rijst
Een pittige Thaise curry met gamba's, gestoofde venkel en kruidige rijst is deze week de afsluiter bij 'Dagelijkse Kost'. Ideaal om een ontspannend weekend tegemoet te gaan!

'Dagelijkse Kost', van maandag tot vrijdag om 18.15 uur op Eén.


Lees ook:
Wat tovert 'Dagelijkse Kost' deze week op je bord?

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers