Documentaire 'Victoria' zondag te zien op Canvas

zaterdag 4 juni 2022

In de woestijn van Zuid-CaliforniŽ ligt een stad die nooit is afgeraakt: California City. Eind jaren '50 en in de jaren '60 werd de stad tot in de puntjes uitgetekend. Ze moest even groot worden als Los Angeles, maar vandaag ligt de woestijnstad er onafgewerkt en stoffig bij.

Het is een plek die past bij grootse dromen, bij mensen die op zoek zijn naar een nieuw en beter leven. Lashay T. Warren is één van hen. Hij ontvluchtte een turbulent verleden in Los Angeles om opnieuw te beginnen in dit patroon van lege straten. Scherp maar ook speels beschrijft hij zijn nieuwe omgeving. Hij blijft proberen aan het verleden te ontsnappen en zichzelf steeds opnieuw uit te vinden, net als de stad die haar dromen nog lang niet heeft waargemaakt, maar ook nog niet heeft opgeborgen.


'Victoria' is een documentaire van Sofie Benoot ('Blue Meridian', 'Archibelge!'), Isabelle Tollenaere ('Battles', 'The Remembered Film') en Liesbeth De Ceulaer ('Behind the Redwood Curtain', 'Er Was Eens'). De film werd geproduceerd door Caviar in coproductie met Canvas en met de steun van het VAF. 'Victoria' won diverse internationale prijzen en werd ook bekroond als beste Belgische documentaire op Docville 2020.

'Victoria', zondag 5 juni omstreeks 22.00 uur op Canvas en op VRT NU.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

SBS6 Kleurt Oranje

Wilfred Genee, Johan Derksen en Renť van der Gijp geven elke dag hun kijk op het EK en de actualiteit. Met wisselende, terugkerende gasten aan tafel en aan de bar, blikt het trio terug op de EK-wedstrijden en bespreekt het zaken die Nederland die dag bezighouden.

'Vandaag Inside Oranje', om 22.55 uur op SBS6.

Dossiers