Finale van 'Snackmasters' met Anne-Sophie Breysem en Piet Huysentruyt

maandag 26 oktober 2020
Foto: VTM - © DPG Media 2020

Dinsdag 27 oktober staan Piet Huysentruyt en Anne-Sophie Breysem tegenover elkaar in de finale en komen we eindelijk te weten welke chef zich voortaan dé Snackmaster van 2020 mag noemen.

Op het programma staan drie klassiekers van Jules Destrooper: de natuurboterwafel, de Parijse wafel en het amandelbrood (135 jaar oud en het oudste koekje uit de koekjescollectie). Piet en Sofie streden eerder voor de replica van de Grills-chips waarbij Piet het onderspit moest delven.


'Ik denk dat Piet zijn eer zal willen herstellen en er volledig voor zal gaan, maar ik ook! Ik lig er ‘s nachts zelfs van wakker', klinkt het bij Anne-Sophie. Ook Piet is er niet helemaal gerust in: 'Die Grills waren niet genoeg geanalyseerd, ik heb vanuit het chef-brein gedacht: het moet culinair perfect zijn, maar neen: het moet de fabriek zijn!'

Beide chefs beginnen met de boterwafel. Acht jaar geleden maakte 'SOS Piet' hier een aflevering over. Misschien kan Piet nog iets leren van zijn alter ego? Ook Anne-Sophie gaat ten rade bij 'SOS Piet'. Maar terwijl Piet van zijn eigen recept afwijkt, beslist Anne-Sophie 'SOS Piet' blindelings te volgen. Ook het amandelbrood wordt onder handen genomen. Anne-Sophie ruikt speculaas, Piet vooral kandijsuiker. Wiens neus heeft het bij het rechte eind?

Acht topchefs startten weken geleden aan een uitdaging die hen ver buiten hun comfortzone bracht. Elk van hen moest tot aan het gaatje gaan om een bekende snack zo goed mogelijk na te maken. Het oordeel van de jury van fabrieksmedewerkers was vaak keihard en dat zal in de finale niet anders zijn. Bij de cook-off krijgen beide finalisten slechts anderhalf uur de tijd om de drie koekjes na te maken. Wie zal de titel van 'Snackmasters 2020' op zijn/haar naam mogen schrijven?

Deze aflevering is ook te (her)bekijken op VTM GO.

'Snackmasters', dinsdag 27 oktober om 20.40 uur bij VTM.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers