Gentse hulpverleners redden levens in 'Helden van Hier: De MUG'

woensdag 6 september 2023
Foto: VTM - © DPG Media 2023

Wie zijn de Gentse helden die dag en nacht uitrukken om mensenlevens te redden? In 'Helden van Hier: De Mug' geven de spoedartsen en verpleegkundigen van het AZ Sint-Lucas in Gent een unieke blik achter de schermen van hun levensreddende job.

Een brommer die overkop gaat, een sportongeval tijdens een basketbalmatch, een hartinfarct in de supermarkt… 'Helden van Hier: De Mug' neemt de kijker mee naar plaatsen waar het noodlot onverbiddelijk toeslaat.


In de eerste aflevering worden de hulpverleners opgeroepen naar het Sint-Jacobsplein om een vrouw te helpen die ten val is gekomen. Bij aankomst blijkt de situatie ernstiger dan verwacht: ze heeft een hoofdwonde en is bewusteloos. 'Onze belangrijkste taak is rust brengen', vertelt spoedarts David. 'Dat doe je door duidelijk te communiceren, duidelijke opdrachten te geven en te tonen dat je de situatie onder controle hebt.'


Intussen moet urgentiearts Lien al haar overtuigingskracht bovenhalen om een man met een hartritmestoornis naar het ziekenhuis te krijgen. Slaagt ze daarin of niet?

'Helden van Hier: De MUG', nieuwe afleveringen vanaf 7 september elke donderdag om 20.35 uur bij VTM.

DOSSIER: Najaar 2023: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Boerderij van Dorst' (BNNVARA)

Roxeanne Hazes en Nikkie de Jager komen Raven helpen. Ze maken samen een hügelbed en plukken appels om cider te maken. Terwijl ze de handen uit de mouwen steken, vraagt Raven ze het hemd van het lijf.

'Boerderij van Dorst', om 20.30 uur bij BNNVARA op NPO 3.

Dossiers