'Het Digitale Dilemma': van homo sapiens naar techno sapiens?

woensdag 3 april 2024

Het ultieme schrikbeeld van AI is natuurlijk gekoppeld aan robots, die dan in een mum van tijd te slim, te snel en te krachtig worden en ons finaal gaan uitroeien en vervangen.

Klaar. Al zijn we eigenlijk zelf al een beetje in robots ah veranderen want onze smartphone maakt van ons allemaal een cyborg. Of wat te denken van BCI’s (brain computer interfaces), hersenimplantaten die door AI-technologie mensen opnieuw kunnen doen spreken of na verlamming terug doen lopen. De convergentie tussen mens & machine is onomkeerbaar geworden. Wanneer komen de robots of zijn ze hier al? Pakken ze al onze jobs af of laten ze alleen rotjobs over? Gaan we samen aan de toekomst werken of gaan ze ons vervangen, of gaan we die technologie aanwenden om een verbeterde versie van onszelf te worden?


'Het Digitale Dilemma', donderdag 4 april om 21.20 uur op VRT CANVAS.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo RTL 4 logo RTL4 logo

Jacobien en Arjen zijn gespannen en emotioneel over de eerste Italiaanse schoolreis van dochter Fleuri. Maaike en Bart komen na een lange reis eindelijk aan bij hun nieuwe huis in Spanje. Aadje en Richard gaan op promotietour om nieuwe opdrachten binnen te slepen. Caroline heeft alle spullen opnieuw ingepakt en arriveert in Italië, terwijl even verderop Debbie en Vincenzo zullen moeten zijn.


'Daar Gaan Ze Weer', om 22.40 uur op RTL 4.

Dossiers