'Het Echte Leven in de ZOO' geeft unieke inkijk in het leven van hun beestige sterren

vrijdag 23 februari 2024
Foto: VTM - © DPG Media 2024

Van koffervissen tot stokstaartjes en van pinguďns tot okapi's. 'Het Echte Leven in de ZOO' volgt het leven in de allereerste dierentuin van het land en de eerste wetenschappelijke ZOO ter wereld: de Antwerpse ZOO.

Niet zoals een gewone wildlifereportagereeks, maar wel bekeken en verteld vanuit het standpunt van de dieren zelf en hun toegewijde verzorgers. Zij geven een unieke inkijk achter de deuren van de Antwerpse ZOO.


In de eerste aflevering maakt de kijker kennis met Jos, de koffervis. 'Hij springt eruit van gedrag, kleur en vorm. Ik hou van hem, maar hij is soms zo’n irritant visje', klinkt het bij verzorger Thomas. 'Jos is super opdringerig en heeft echt een eigen karakter.'


'Het Echte Leven in de ZOO', vanaf zaterdag 24 februari om 20.00 uur bij VTM.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo NPO 2 logo

Goed leren kijken is de eerste stap om natuurbeschermer te worden. Regisseur Sanne Rovers gaat op pad met 'gewone mensen' die de teloorgang van hun postzegel natuur proberen tegen te houden. Als kind vond Sanne haar vaders liefde voor natuur vooral irritant. Altijd maar stoppen tijdens het wandelen om naar planten en insecten te kijken. Dat is door de jaren heen veranderd. Naast de vader van Sanne zien we een aantal andere natuurbeschermers in 'hun' natuurgebied.

'2Doc: Groenkijkers', om 22.20 uur bij de NTR op NPO 2.

Dossiers