Jeroen Meus is terug met nieuw seizoen van 'Dagelijkse Kost'

zondag 3 september 2023
Foto: VRT 1 - © VRT 2023

Vanaf maandag 4 september zorgt Jeroen Meus opnieuw voor dagverse kookinspiratie. Hij tovert heerlijke gerechten op tafel vanuit zijn gloednieuwe keuken. Deze nieuwe keuken werd volledig in België geproduceerd en afgelopen juni geïnstalleerd voor het nieuwe seizoen.

Benieuwd naar wat Meus deze week op tafel tovert? Vanaf nu vind je hier weer elke zondag al een vooruitblik naar het weekmenu.


Maandag
Geplette aardappelen met karnemelk, grijze garnalen en gebrande boter. Er zijn zoveel namen als manieren om deze klassieker te bereiden. Vandaag serveert Jeroen zijn favoriete versie van smeus, inclusief gepocheerd ei.

Dinsdag
Een krokant gebakken kalkoenschnitzel met een zalige pastasalade geïnspireerd op de klassieke Italiaanse 'insalata Caprese'. Meer moet het echt niet zijn op een doordeweekse dag.

Woensdag
Een zalig zoet en zomers dessertje in de vorm van een luchtige mousse op basis van plattekaas van geitenmelk. Serveer daarbij gekarameliseerde perziken met honing en krokante stukjes pain à la grecque, en je hebt een volwaardig toetje.

Donderdag
Dacht je dat sushi maken moeilijk is? Dit is een maki! Deze keer doet Jeroen het zonder vis. Van kleverige sushirijst, nori vellen, gemarineerde watermeloen en krokante groentjes rolt hij heerlijke smaakbommetjes.

Vrijdag
Rode biet vormt de perfecte basis voor deze boeiende lunch met een luchtig opgeklopte fetacrème en een stukje gerookte makreel. Heerlijk met wat krokante zuurdesemcroutons!

'Dagelijkse Kost', van maandag tot vrijdag om 18.15 uur op VRT 1.

DOSSIER: Najaar 2023: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Doorblader onze nieuwsberichten en kom alle nieuwtjes uit televisieland te weten!

Dossiers