Karl Vannieuwkerke met 'Vive le Vélo' in spoor van 100ste WK wielrennen

vrijdag 17 september 2021
Foto: Eén © VRT 2020

Na een intense sportzomer is het uitkijken naar het Wereldkampioenschap wielrennen, dat dit jaar in ons eigen land plaatsvindt. Het is bovendien het honderdste WK wielrennen: geen betere gelegenheid om de 'Vive le Vélo'-tafel opnieuw boven te halen.

Gastheer Karl Vannieuwkerke en de 'Vive le Vélo'-ploeg trekken vanaf zaterdag 18 september rond in Vlaanderen, in het spoor van het WK. Elke avond nemen drie sportieve gasten plaats aan tafel en zorgt de band The great Belgian songbook samen met een gastzanger voor de muzikale noot. Sammy Neyrinck en Ine Beyen duiken opnieuw in de sfeer van het WK voor dagelijkse reportages.


'Vive le Vélo' trekt door Vlaanderen
'Vive le Vélo' trekt door Vlaanderen en plant zijn tafel neer op verschillende locaties waar het WK doorkomt. Op zaterdag 18 september wordt het startshot van het WK gegeven, en van zondag tot en met woensdag worden de tijdritten gereden. Vanaf donderdag tot en met zondag is het de beurt aan de wegritten. Karl Vannieuwkerke en de 'Vive le Vélo'-ploeg volgen de wedstrijden op de voet.

De gasten
Elke avond ontvangt Karl drie sportieve gasten aan zijn tafel. Onder andere Jasper Stuyven en zijn vriendin Elke Bleyaert, Sven Vanthourenhout, Eline Berings, Johan Museeuw, Dirk De Wolf, Marcel Kittel, Nathan Van Hooydonck, Sven Nys, Eddy Planckaert, Patsy Maegerman en Jan Bakelants komen langs.

Belgische muziek
Naar goede gewoonte kan ook een streepje Belgische muziek niet ontbreken bij 'Vive le Vélo'. De band The great Belgian songbook brengt samen met enkele gastzangers heerlijke Belgische songs. Onder andere Ruben Block, Billie Leyers, Meskerem Mees, Daan, Milo Meskens, Willem Ardui, Mauro en Yong Yello zijn erbij.

Kunstwerk voor Kom op tegen Kanker
Trialbiker Kenny Belaey, die zich negen keer tot wereldkampioen kon kronen, maakt als 'action painter' speciaal voor 'Vive le Vélo' een kunstwerk met zijn fiets. Het kunstwerk reist in september mee met de 'Vive le Vélo'-karavaan. Kijkers kunnen meedoen met een sms-actie om het werk te winnen, de opbrengst hiervan gaat naar Kom op tegen Kanker.

'Vive le Vélo', vanaf zaterdag 18 september rond 21.25 uur op Eén.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers