Knokke(n) om vastgoed... 'Pano' onderzoekt waarom het rommelt in Knokke-Heist!

dinsdag 28 november 2023
Foto: © VRT NWS 2023

Knokke - Heist, sinds jaar en dag Vlaanderens meest mondaine gemeente. Maar vandaag is het niet al goud wat blinkt. De laatste maanden rommelt het serieus in de Knokse politiek.

En er is ook protest tegen het bouwen van een nieuw, groot golfterrein.


Er was al de vernietigende audit, waarin ex-schepen Kris Demeyere nadrukkelijk werd genoemd. En dan was er nog het ontslag van burgemeester Piet De Groote, de opvolger van wijlen Leopold Lippens.

Volgens Manu Desutter, 6 jaar lang burgemeester in de jaren 70 is het duidelijk. 'Er is té veel geluisterd naar de 'immobiliën' en té weinig naar het algemeen belang.'

'Pano' onderzoekt een aantal grote immoprojecten in Knokke-Heist. In Heist bijvoorbeeld, zijn 40 woningen beschadigd door grote bouwwerken.

'Dat is door al dat rijk volk dat hier appartementen wil zetten, en de gewone man moet boeten', ​ zegt een kranige tachtiger. Hoe ver reikt de verstrengeling van vastgoed en lokale politiek in Knokke-Heist?

Reportage: Wim Van den Eynde en Mieke Fauconnier
Eindredactie: Pascal Seynhaeve en Sara Van Boxstael

'Pano: Knokke(n) om vastgoed', woensdag 29 november om 21.30 uur op VRT 1 en in de app van VRT NWS.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Down The Road' (BNNVARA)

De groep komt aan in Vancouver, helemaal in het westen van Canada. Ze verblijven in een prachtig huis bij de oceaan. Maar zowel bij de jongens als de meisjes zorgt de kamerverdeling voor heel wat wrevel. De volgende dag stappen ze de boot op voor een wonderlijk snorkelavontuur tussen zeehonden.

'Down the Road', om 20.30 uur bij BNNVARA op NPO 3.

Dossiers