'Koppen XL': de exorcisten zijn terug

maandag 8 maart 2010

Op dinsdag 9 maart brengt 'Koppen XL' de reportage De exorcisten zijn terug. Anno 2010 blijken nog heel wat duiveluitdrijvers actief te zijn. In ItaliŽ doen naar schatting elk jaar een half miljoen mensen beroep op een exorcist.

Een paar maanden geleden stierf een jonge Marokkaanse vrouw in Antwerpen een gruwelijke dood. Ze werd het slachtoffer van een duiveluitdrijving, een middeleeuwse praktijk die in de islam nog geregeld wordt toegepast. Maar ook in de katholieke kerk is het exorcisme nog lang niet verdwenen.


'Koppen XL' brengt op dinsdag 9 maart de reportage De exorcisten zijn terug. Exorcisme of duiveluitdrijving kennen de meeste mensen enkel nog van de filmklassieker 'The Exorcist', maar de praktijk bestaat echt. Meer nog, hij kent steeds meer aanhangers. Een half miljoen Italianen zouden jaarlijks een beroep op doen duiveluitdrijvers. Er is dan ook dringend nood aan een nieuwe lichting duivelbanners.

In het Vaticaan is er een heuse universiteit waar priesters van over heel de wereld worden opgeleid. De toekomstige exorcisten leren er bezweringen en rituelen die slechte geesten of demonen uit het lichaam of een plaats moeten verdrijven.

Oorspronkelijke titel: The return of the exorcists, een reportage van TVF International.

'Koppen XL', dinsdag 9 maart om 21.30 uur op Eén.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers