'Patrick Lefevere. Godfather van de Koers': een toekomst rond het fenomeen Remco Evenepoel

dinsdag 11 april 2023
Foto: Canvas - © VRT 2023

'Als ik sterf zal er niet op mijn zerk staan 'hij heeft de Tour niet gewonnen', aldus Patrick Lefevere over eventuele Tourwinst.

Ondanks zijn pensioengerechtigde leeftijd is Patrick Lefevere nog niet aan stoppen toe. Zeker niet nu hij wielerfenomeen Remco Evenepoel in zijn ploeg heeft. Een klassieker, wereldtitel en Vuelta heeft Remco al op zak maar zijn en ook Lefevere’s ultieme droom is de Tour.


De samenwerking verliep tot nu met grote pieken en diepe dalen, maar iedereen is het erover eens: als Patrick Lefevere het enige gaatje in het palmares van zijn team wil opvullen - een eindzege in de Ronde van Frankrijk - dan is het nu of nooit met Remco.

Met getuigenissen van Patrick Lefevere, Remco Evenepoel, Zdenek Bakala (eigenaar Team Quick-Step), Davide Bramati (ploegleider), Tom Steels (ploegleider), Brian Holm (ploegleider), Paul De Geyter (manager), Dirk Nachtergaele (verzorger), Dieter Lefevere (zoon), Stephanie Clerckx (communicatie-verantwoordelijke), Hans Vandeweghe (journalist), Tim Declercq, Julian Alaphillippe, Richard Virenque, Yvan Vanmol, Bram Tankink, Tom Boonen.

'Patrick Lefevere. Godfather van de Koers', woensdag 12 april om 21.20 uur op Canvas.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Boerderij van Dorst' (BNNVARA)

Roxeanne Hazes en Nikkie de Jager komen Raven helpen. Ze maken samen een hügelbed en plukken appels om cider te maken. Terwijl ze de handen uit de mouwen steken, vraagt Raven ze het hemd van het lijf.

'Boerderij van Dorst', om 20.30 uur bij BNNVARA op NPO 3.

Dossiers