'Patrick Lefevere. Godfather van de Koers': een toekomst rond het fenomeen Remco Evenepoel

dinsdag 11 april 2023
Foto: Canvas - © VRT 2023

'Als ik sterf zal er niet op mijn zerk staan 'hij heeft de Tour niet gewonnen', aldus Patrick Lefevere over eventuele Tourwinst.

Ondanks zijn pensioengerechtigde leeftijd is Patrick Lefevere nog niet aan stoppen toe. Zeker niet nu hij wielerfenomeen Remco Evenepoel in zijn ploeg heeft. Een klassieker, wereldtitel en Vuelta heeft Remco al op zak maar zijn en ook Lefevere’s ultieme droom is de Tour.


De samenwerking verliep tot nu met grote pieken en diepe dalen, maar iedereen is het erover eens: als Patrick Lefevere het enige gaatje in het palmares van zijn team wil opvullen - een eindzege in de Ronde van Frankrijk - dan is het nu of nooit met Remco.

Met getuigenissen van Patrick Lefevere, Remco Evenepoel, Zdenek Bakala (eigenaar Team Quick-Step), Davide Bramati (ploegleider), Tom Steels (ploegleider), Brian Holm (ploegleider), Paul De Geyter (manager), Dirk Nachtergaele (verzorger), Dieter Lefevere (zoon), Stephanie Clerckx (communicatie-verantwoordelijke), Hans Vandeweghe (journalist), Tim Declercq, Julian Alaphillippe, Richard Virenque, Yvan Vanmol, Bram Tankink, Tom Boonen.

'Patrick Lefevere. Godfather van de Koers', woensdag 12 april om 21.20 uur op Canvas.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Ik Vertrek' (AVROTROS)

Voor het eerst in de 'Ik Vertrek'-geschiedenis volgen we mensen die maar liefst drie keer emigreerden, naar drie verschillende landen. Na een mislukt avontuur in Frankrijk treffen we Laurens en Brigitte in Duitsland. Hoewel ze een charmant plekje tussen de koeien hebben, is dit ook niet hun eindbestemming. Die ligt, als het goed is, in Spanje. Hier willen ze retreatprogramma's opzetten voor groepen. Nog voordat de verbouwing is gestart, hebben ze al de eerste boeking binnen. Over vijf weken ontvangen ze twaalf personen en er moet nog héél véél gebeuren. De vraag is of Laurens en Brigitte die uitdaging aan kunnen.

'Ik Vertrek', om 21.20 uur bij AVROTROS op NPO 1.

Dossiers