Peter De Graef zaterdag in 'Alleen Elvis Blijft Bestaan'

vrijdag 19 november 2021
Foto: Canvas - © VRT 2020

Peter De Graef rolde door toeval in het acteursvak. Toen zijn jeugdvriend Luk Perceval auditie ging doen voor een theateropleiding bij het Koninklijk Conservatorium in Antwerpen, besloot Peter mee te gaan. Hij deed voor de lol zelf auditie en werd aangenomen.

Na anderhalf jaar hield hij het voor bekeken. Lange tijd had Peter geen hoge dunk van acteurs. Hij vond het maar aanstellers. Pas rond zijn veertigste leerde hij het vak echt appreciëren. En hoe. Wanneer hij op een podium staat, is dat van hem, Peter De Graef is een hele pure acteur van vele  prachtige monologen.


En de theaterwereld houdt ook van Peter.  In 1998 won hij de belangrijkste Nederlandse theaterprijs, de Louis d’Or  voor zijn rol in De wereldverbeteraar. Later volgden de Toneelschrijfprijs van  de Nederlandse Taalunie voor de tekst Niks! en in 2010 de Cultuurprijs Toneelliteratuur Vlaanderen.

Mediteren is een belangrijk dagelijks ritueel voor Peter. Hij  'zit' elke dag minstens twee uur. Tijdens de lockdown deed hij dat live op Facebook in de hoop mensen te inspireren om mee te doen. Hij doet het liever dan dat hij er over praat. 'Taal is er te ruw voor'.

Een moeilijke jeugd tekent hem voor het leven, maar vanuit de overtuiging 'Ik ben mijn verleden niet' blijft hij het leven omarmen.

'Alleen Elvis Blijft Bestaan', zaterdag 20 november omstreeks 22.00 uur op Canvas en VRT NU. Herhaling op Canvas op zondag om 18.00 uur.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers