Sesamstraat, Jean-Marie Pfaff-Duits en Fame in nieuwe afleveringen van 'Wat een Jaar!'

donderdag 2 december 2021

Het weekend wordt deze vrijdag afgetrapt met gloednieuwe afleveringen van 'Wat Een Jaar!', het bekende show- en spelprogramma waarin host Koen Wauters samen met teamcaptains Nathalie Meskens en Jonas Van Geel terugkeert in de tijd.

Deze week stappen ze met Marleen Merckx en Pascal Braeckman in de teletijdmachine naar het jaar 1982. Het jaar waarin Brits premier Thatcher de Argentijnen verdrijft uit de Falklandeilanden, prinses Grace Kelly tragisch verongelukt en popgroep Duran Duran meisjesharten over de hele wereld verovert. Jonas kruipt in de huid van lead singer Simon Le Bon terwijl Koen zich helemaal inleeft in de rol van John Taylor, de bassist van de populaire eighties groep. In felle outfits en met een glas Kir Royale in de hand, nemen ze de kijkers mee op een trip down memory lane doorheen het fabuleuze jaar 1982.


Marleen Merckx vertelt over hoe haar carrière van start ging in 1982: 'Ik moest tijdens mijn ingangsexamen absurde zaken naspelen, van een bord spaghetti tot een smeltend ijsblokje. Ik was bang dat ik niet ging slagen, dus heb ik op twee paarden gewed en zowel voor de kleinkunst- als de acteeropleiding mijn ingangsexamen gedaan. Uiteindelijk ben ik gestart in de kleinkunstopleiding, maar ik kan écht niet zingen. Gelukkig hadden ze dat snel door en ben ik alsnog in de acteerschool beland', vertelt ze. Eén van haar eerste rollen was die van een boerenmeisje in een film van Robbe De Hert en ze was ook te zien in 'Brussels By Night' in 1982.


Tijdens de quiz passeert het legendarische interview met Jean-Marie Pfaff de revue, waarin hij na een match in een geïmproviseerd Duits-klinkend taaltje de reporter te woord staat. 'Blauw ist meine liebelingskleure', klinkt het hilarisch.

'Wat Een Jaar!', vanaf vrijdag 3 december om 20.40 uur bij VTM en ook op VTM GO.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo SBS9 logo SBS 9 logo

Jack Malik is een worstelende muzikant die geen erkenning krijgt, hoeveel moeite zijn manager en vriendin Ellie daar ook voor doet. Na een ongeluk tijdens een mysterieuze wereldwijde stroomstoring wordt Jack wakker en ontdekt hij dat niemand zich de Beatles nog kan herinneren. Jack ziet zijn kans schoon: met het complete oeuvre van de Beatles te zijner beschikking kan hij de wereld veroveren.

'Yesterday', film uit 2019 met oa. Ed Sheeran, om 20.30 uur op SBS 9.

Dossiers