Spoeddienst AZ Sint-Lucas weer te zien in 'Helden van Hier: De MUG'

maandag 17 oktober 2022
Foto: VTM - © DPG Media 2022

Vanaf morgen neemt 'Helden van Hier: De MUG' de VTM-kijker weer mee achter de schermen van het AZ Sint-Lucas in Gent: een hartinfarct in de supermarkt, een brommer die overkop gaat, een sportongeval tijdens een voetbalmatch...

De adrenaline van artsen, ambulanciers en verplegers tijdens hun levensreddende job is voelbaar tot in de huiskamer.


In de eerste aflevering worden de hulpverleners in 'Helden van Hier: De MUG' meteen opgeschrikt door een spannende interventie. Een patiënt met een hartstilstand wordt op een brancard het ziekenhuis binnengebracht. 'Je hebt niet de luxe om te wachten of twijfelen', zegt verpleegkundige Laura. 'Op een fractie van een seconde moet je inschatten wat er aan de hand is', vult spoedarts Nicolas aan.

Ondertussen worden spoedarts Philippe en verpleegkundige Fréderic opgeroepen voor een diabetespatiënt met een te lage bloedsuikerspiegel. Haar man is helemaal in paniek, maar de vrouw komt gelukkig snel bij na het toedienen van glucose.


Naast hulp verlenen bieden de helden vaak een luisterend oor. 'Eén van de mooiste aspecten van onze job is het contact dat je hebt met zoveel mensen', zegt spoedarts David. 'Ik geniet enorm van de kleine gesprekjes om de patiënten beter te leren kennen.'

'Helden van Hier: De MUG', vanaf dinsdag 18 oktober om 20.35 uur bij VTM en ook op VTM GO.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo SBS9 logo SBS 9 logo

Jack Malik is een worstelende muzikant die geen erkenning krijgt, hoeveel moeite zijn manager en vriendin Ellie daar ook voor doet. Na een ongeluk tijdens een mysterieuze wereldwijde stroomstoring wordt Jack wakker en ontdekt hij dat niemand zich de Beatles nog kan herinneren. Jack ziet zijn kans schoon: met het complete oeuvre van de Beatles te zijner beschikking kan hij de wereld veroveren.

'Yesterday', film uit 2019 met oa. Ed Sheeran, om 20.30 uur op SBS 9.

Dossiers