Straffe tiramisu: amandellikeur zorgt voor stress bij de bakkers

zaterdag 11 november 2023
Foto: Play4 - © Play Media 2023

In de derde aflevering van 'Bake Off Vlaanderen' smelt de groep samen tot één onstuimig geheel. Het thema is 'déjà vu', een uitgelezen kans om in het verleden te graven en onze bakkers beter te leren kennen.

De jury test welke bakker zijn klassiekers kent, want voor de technische proef moeten ze een authentieke Tiramisu maken. De bakkers gaan aan de slag met amandellikeur, maar dat is niet voor iedereen weggelegd. Slagen ze erin om de smaak perfect in balans te brengen of zorgen ze voor een heel straffe Tiramisu?


De tent staat op zijn kop want de bakkers maken verticale tarteletten, kleine taartjes die niet op het bord liggen maar wel rechtop staan. Tussen al die zoetigheid door steekt een virus de kop op en krijgt parlementslid Katia last van misselijkheid. Geen droomscenario, want ze maakt een taartje gebaseerd op een stevige blauwe kaas. Wim to the rescue!

Voordat de jury beslist wie de groep moet verlaten, tovert maestro Wim Opbrouck de Bake Off tent om tot een muzikale rewind party. De bakkers maken een throwback taart gebaseerd op een nummer dat iets voor hen betekent. Debbie zet de toon met haar Grease taart, die verwijst naar de meet cute met haar man in dancing Kokorico. Joy maakt The Climb van Miley Cyrus en beeldt daarmee de struggles uit die zij heeft overwonnen. Verpleegster Jante maakt dan weer 'A Good Day To Die', het favoriete nummer van haar & haar collega’s. Het thema is dan wel 'déjà vu', maar één van de bakkertjes zien we volgende week niet meer terug.

'Bake Off Vlaanderen', zaterdag 11 november om 20.15 uur op Play4 en op GoPlay.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Keuringsdienst van Waarde' (KRO-NCRV)

Alle eendjes heerlijk warm in het ijskoude water: de mens keek ernaar en wilde dat ook. En dus namen we hun dons en stopten het in onze jassen en dekbedden. Lang bleek dat niet bepaald diervriendelijk te gaan. Er waren verhalen over levende pluk en dwangvoeding bij eenden en ganzen. Maar koop nú iets met dons en je krijgt er gratis een stapeltje beloftes bij. 'Verantwoord' staat erop. Eerlijk en zelfs diervriendelijk. Maar hoe komen ze eigenlijk aan verantwoord, diervriendelijk dons? 'De Keuringsdienst' kleedt zich extra warm en komt erachter dat een eend eigenlijk nog een kuiken is als-ie koud gemaakt wordt.

'Keuringsdienst van Waarde', om 21.30 uur bij KRO-NCRV op NPO 1.

Dossiers