Thomas Vanderveken ontmoet internationale toppers in 'OnderOns'

woensdag 20 juli 2022
Foto: Canvas - © VRT 2022

Ons land ligt in het hart van Europa en er komen dan ook voortdurend boeiende mensen op bezoek vanuit de hele wereld en uit allerhande vakgebieden. In zijn nieuwe praatprogramma 'OnderOns' op VRT NU ontmoet Thomas Vanderveken een aantal van die toppers voor een persoonlijk en intiem gesprek.

In een eenvoudige setting en wisselend decor, en met een gezonde dosis nieuwsgierigheid peilt Thomas naar wat zijn gesprekspartners doen, wat hen bezighoudt en hoe zij kijken naar deze woelige tijden. Zo biedt hij zijn praatgasten een forum en laat hij de kijkers met hen kennismaken. Eerder dit jaar interviewde Thomas al auteur Hanya Yanagihara. Tweede gaste in de rij is muzikante Suzanne Vega.


Singer-songwriter Suzanne Vega brak einde jaren 80 door met Marlene on the Wall, ​ Luka en Tom’s Diner. Haar wereldhits zijn vandaag springlevend, bereiken miljoenen jongeren via ondermeer TikTok. Het New Yorkse meisje met de gitaar van bijna 40 jaar geleden is intussen uitgegroeid tot een charismatische performer die haar publiek raakt met beknopte, pure, herkenbare songs.

Thomas ontmoet haar tijdens haar Europese tournee, in Eindhoven.  Ze praat honderduit over haar muziek, over gender en vrouw-zijn, haar moeilijke jeugd, haar inspiratiebron Lou Reed, de volgens haar rampzalige politiek in Amerika. En als ze ’t heeft over hoe ze connecteert met de wereld en haar publiek krijgt Thomas er zelfs live stukjes uit Tom’s Diner bovenop. 

Wegens Corona miste Suzanne Vega haar afspraak begin juli in Borgerhout maar haar Europese tournee brengt haar op 3 augustus nog naar Brugge.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo RTL 4 logo RTL4 logo

Programma waarin Beau van Erven Dorens iedere aflevering twee bijzondere gasten ontvangt in het prachtige Toscane. Beau neemt zijn gasten mee op pad, met de glooiende heuvels, schilderachtige dorpjes en weelderige wijngaarden als decor. De ideale setting voor boeiende gesprekken en leuke activiteiten. Beau ontvangt Davina Michelle en Edwin Evers.

'Casa Di Beau', om 20.30 uur op RTL 4.

Dossiers