Deze voorwerpen taxeert 'Tussen Kunst en Kitsch'

zaterdag 10 februari 2024

Een kluwenhouder werd vanaf de eerste helft van de 18e eeuw door dames aan de rokband meegedragen zodat ze een handwerkje konden maken als ze niks te doen hadden. Hoeveel is dit waard?

Willem Jan Hoogsteder bekijkt een uniek schilderij. Het is een raadsel wat er precies te zien is. Ook komen er in het Cobra Museum; een tinnen kannetje dat een bodemvondst is uit de jaren 60 van de vader van de eigenaar en een voorhoofdsnaald die vermaakt is tot broche en een schilderij van Matthijs Röling, voorbij. De moeder van de eigenaar beweert dat Röling het later terug wilde kopen, omdat er een schilderijtje van een paard op stond dat geschilderd was door zijn grootvader.


'Tussen Kunst en Kitsch', zondag 11 februari om 21.20 uur bij AVROTROS op NPO 1.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

VPRO Logo V3

Louis blikt terug op zijn allereerste documentaires, waarin hij steevast op zoek ging naar ongewone figuren, die door hun vaak controversiële overtuigingen aan de rand van de samenleving stonden. Zo trekt hij opnieuw naar Mike Cain, die zich in de jaren negentig besloot te bewapenen voor een onafwendbare oorlog tegen de overheid. Denkt hij twintig jaar later nog steeds hetzelfde? En wat is er gekomen van Lamb en Lynx, van de beruchte nationalistische popgroep Prussian Blue?

'Louis Theroux: Life on the Edge', om 22.05 uur bij de VPRO op NPO 3.

Dossiers