250.000 stemmen voor 'Foute 1500'

vrijdag 19 juni 2020
Foto: © Qmusic 2020

Met een recordaantal van ruim 250.000 stemmen, is de stemweek van de 'Foute 1500' vrijdag gesloten. De jubileumlijst van 15 jaar het 'Foute Uur' start straks om 18.00 uur, direct na de 'Top 40' op Qmusic.

Om te vieren dat het 'Foute Uur' op Qmusic dit jaar 15 jaar bestaat, zendt de zender eenmalig 'De Foute 1500' uit, in plaats van de 'Top 500 van het Foute Uur'. De lijst bevat 1500 guilty pleasures die allemaal luidkeels meegezongen kunnen worden. De hitlijst wordt normaliter traditiegetrouw afgesloten met de 'Foute Party', waarbij 40.000 foute feestvierders verkleed afreizen naar de Brabanthallen. Omdat de Foute Party dit jaar niet door kan gaan, wordt het een extra groot feest op de radio.


Naast de radio zendt tv-zender FOX vanaf maandag 22 juni elke avond foute clips uit. In het weekend komen de hoogtepunten van alle Foute Party's voorbij. Ook is Qmusic voor de 'Foute 1500' een samenwerking aangegaan met Netflix. Wanneer luisteraars een songfestivalnummer horen tijdens de 'Foute 1500' kunnen zij bellen en onder andere een ticket winnen voor de finale van het Songfestival.

Nummer één
De lijst wordt zoals altijd samengesteld door luisteraars. Deze week kwam een recordaantal van 250.000 stemmen binnen. Afgelopen jaar stond Snollebollekes, op nummer één met 'Links, Rechts'. De jaren daarvoor was het steevast DJ Paul Elstak met 'Rainbow In The Sky' die de lijst - in totaal maar liefst vier keer - aanvoerde. Captain Jack stond drie keer op één met het gelijknamige nummer. Wie dit jaar bovenaan staat, wordt op 26 juni bekend.

'Het Foute Uur' begon in september 2005 en werd al snel een begrip in Nederland. Elke ochtend gaat op veel plaatsen de radio een tandje harder om mee te zingen met de foute hits. Ook ontstonden door het hele land overal foute feestjes, met de Foute Party als moeder aller foute festijnen.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers