30ste Geluid bij Qmusic van start

maandag 3 augustus 2020
Foto: © Qmusic 2020

Vandaag start Qmusic met het 30ste Geluid sinds het begin van het populairste radiospel van Nederland. De radiozender startte vrij snel na de oprichting in 2005 met het spel, waarbij inmiddels al meer dan een miljoen euro aan prijzengeld is uitgekeerd.

Bij Het Geluid krijgen luisteraars een geluid te horen en kunnen ze raden wat het is. De Jury van Het Geluid zoekt iedere editie naar alledaagse, herkenbare geluiden en de oplossing bestaat altijd uit een handeling. Het juiste antwoord geven op de radio kan erg lucratief zijn. Standaard is Het Geluid €2.500,- waard, maar bij ieder fout gegeven antwoord stijgt de waarde met 100 euro.


Beluister hier Het Geluid van 2020.

SuperRonde
Ook dit jaar is er weer een SuperRonde in de ochtend bij Mattie & Marieke (en tijdens hun vakantie bij Q-dj Kai Merckx). Dan krijgen drie kandidaten direct achter elkaar de kans om Het Geluid te raden.

Aanmeldmoment
Het Geluid wordt elke werkdag tussen 7.00 en 19.00 uur gespeeld. Luisteraars kunnen zich 's morgens rond 7.00 uur of 's middags rond 12.00 uur aanmelden om die dag mee te spelen. De dj geeft telkens op de radio het startschot voor het zogeheten Aanmeldmoment in de Qmusic app.

Meest lucratieve geluiden
De huis-tuin-en-keukengeluiden die de vijfkoppige, geheime Jury van Qmusic kiest hebben de winnaars bepaald geen windeieren gelegd. De geluiden die het meeste geld opleverden waren tot nu toe:

- Het verstellen van een wereldstekker - €100.000 (2019)
- Vastklikken van het lipje van een fotolijstje - €63.700 (2017)
- Telefoon in een beschermhoesje klikken - €63.500 (2011)

De vorige editie, in het najaar van 2019, was in veel opzichten een bijzondere. Eerst werden twee geluiden binnen no-time achter elkaar geraden, daarna bleef de teller maar oplopen en werd het derde geluid in de SuperRonde geraden, wat toen stond voor een bedrag van 100.000 euro. Het Geluid dat tot nu toe het minst opbracht, was 'het terughangen van een haak in een telefooncel'. Dit werd in 2010 binnen een dag geraden en was toen 3.200 euro waard.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers