Aandacht voor dubbele moord Kralingse Bos in 'Opsporing Verzocht'

maandag 29 juni 2015

In 1993 werden op de homo-ontmoetingsplaats in het Kralingse Bos in Rotterdam binnen een periode van een aantal maanden Theo van Lente en Hans Kaptein omgebracht met messteken.

Twee andere mannen werden in diezelfde periode door een brildragende jonge man bedreigd met een mes. In alle gevallen was het de dader te doen om de auto's van de slachtoffers. Het Cold Case-team van de politie Rotterdam heeft de afgelopen tijd hernieuwd onderzoek gedaan naar de man die vermoedelijke achter al deze misdrijven zit. Dat heeft nieuwe aanknopingspunten naar de dader opgeleverd, een man die inmiddels tegen de 50 moet lopen.

Verder aandacht voor de beschieting van een rijschoolhoudster in Oss en de dood van de 24-jarige Joey Moes afgelopen december in Enschede. Moes werd voor een afspraak over een mislukte drugsdeal zijn huis uitgelokt en vervolgens doodgeschoten. In 'Opsporing Verzocht' een compositietekening van een man die bij de moord betrokken zou zijn geweest. Daarnaast onder andere duidelijke bewakingsbeelden uit Den Haag. Daar werden kettingen van de nek van een 71-jarige dame gerukt door een jonge man. De straatrover staat duidelijk op beeld. De politie hoopt hem met tips van kijkers snel te kunnen vinden.

'Opsporing Verzocht', dinsdag 30 juni om 20.30 uur bij AVROTROS op NPO 1.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers