Anjet Daanje, Sandra Beerends, Annette Apon, Jaap Scholten in 'Kunststof Radio'

zondag 21 juni 2020
@ NTR 2019

Schrijver Anjet Daanje stond op de longlist van de Libris Literatuur Prijs met haar boek 'De herinnerde soldaat'. Een roman over het begrip 'identiteit'.

Naast boeken schrijft Anjet Daanje ook scenario’s voor films en series. Op 22 mei won ze met 'De herinnerde soldaat' het Beste Groninger Boek 2020.


Presentatie: Jellie Brouwer

Dinsdag 23 juni: Sandra Beerends, filmproducer en -regisseur
Filmproducer Sandra Beerends maakt haar debuut als regisseur met haar documentaire 'Ze noemen me Baboe'. Over het levensverhaal van de Javaanse Alima, die in de jaren veertig werkt als baboe (kindermeisje) voor een Nederlandse familie. De film ging in première tijdens IDFA 2019 en kreeg de prijs voor Beste Documentaire tijdens het DOK.fest 2020.

Presentatie: Jellie Brouwer

Woensdag 24 juni: Annette Apon, filmregisseur
Regisseur Annette Apon heeft een nieuwe film gemaakt, 'Leonie actrice en spionne'. Over actrice Leonie Brandt die in de jaren dertig en veertig haar talent gebruikte om een dubbelspionne te worden. Eerder maakte ze al filmische portretten van de vrouwen Fien de la Mar en Henriette Roland Holst.

Presentatie: Elisabeth van Nimwegen

Donderdag 25 juni: Jaap Scholten, schrijver
In mei verscheen de nieuwe roman van schrijver Jaap Scholten, 'Suikerbastaard'. Gebaseerd op de nauwelijks bekende geschiedenis van een immense Hollandse onderneming in de binnenlanden van Ethiopië. Voor eerdere boeken ontving hij Overijssels Boek van het Jaar en de Libris Geschiedenis Prijs.

Presentatie: Jellie Brouwer

'Kunststof Radio', maandag 22 t/m donderdag 25 juni tussen 19.30 en 20.30 uur op NPO Radio 1.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers