'Arbeidsvitaminen' bestaat 75 jaar

woensdag 6 januari 2021
Foto: AVROTROS - © Elvin Boer 2021

Op 19 februari 1946 klonk 'Go Ahead' van The Columbia Orchestra op de radio en de eerste uitzending van 'Arbeidsvitaminen' was geboren. In 2021 bestaat het AVROTROS-radioprogramma 'Arbeidsvitaminen' precies 75 jaar.

Dit grootse en bijzondere jubileum wordt in de week van 15 februari uitgebreid gevierd op NPO Radio 5. Alle dj's van deze zender maken die week speciale uitzendingen van 'Arbeidsvitaminen'. Op de jubileumdag zelf - 19 februari - is 'Arbeidsvitaminen' een dag lang te horen met vaste presentator Hans Schiffers. Op deze dag onthult hij ook een bijzonder groot eerbetoon, waarmee de 75 Arbeidsvitaminen-jaren letterlijk in beeld worden gebracht.


Vooral op de werkvloer is het programma al jaren een groot succes. Luisteraars vragen hun favoriete plaat aan, wat hen letterlijk ‘arbeidsvitaminen’ geeft. Muziek als ultieme emotie, elke aangevraagde plaat heeft een verhaal. Dat is wat in het programma centraal staat. Elke dag weer. Een compositie die 'Arbeidsvitaminen' heet.

Presentator Hans Schiffers: ''Arbeidsvitaminen' is het langstlopende landelijke muziek-radioprogramma van de wereld en heeft daarmee een mooie plek in het Guinness Book Of World Records. Het is uniek dat een radioprogramma al 75 jaar zo'n groot succes is. De kracht zit in mijn ogen vooral in hoe het programma zich heeft meebewogen door de jaren heen, zonder de identiteit van het programma te verliezen. Met grote liefde en diep ontzag presenteer ik dan ook het programma dat ik 'de moeder aller verzoekplatenprogramma's' noem. Ik ben heel trots op dit jubileum.'

In aanloop naar de 75e verjaardag grasduinen vijf bekende Nederlanders vanaf begin oktober 2020 dagelijks in bekend 'Arbeidsvitaminen'-repertoire. Dit zijn Humberto Tan, Hans Dulfer, Ryanne van Dorst, Lammert de Bruin en Tineke de Nooij.

Over 'Arbeidsvitaminen'
In '75 jaar Arbeidsvitaminen' hebben verschillende presentatoren het programma gepresenteerd. De laatste jaren lag de presentatie o.a. in handen van Wim Rigter, Gerard Ekdom, Jan Steeman en Hans Schiffers.

'Arbeidsvitaminen', dagelijks van 9.00 tot 12.00 uur bij AVROTROS op NPO Radio 5.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers