Arjan Peters en Jennifer Delano in 'Recht uit het Hart'

donderdag 22 augustus 2013

In elke aflevering van 'Recht uit het Hart' zien we twee inspirerende verhalen van bekende en minder betekende Nederlanders. Het zijn stuk voor stuk verhalen over ingrijpende gebeurtenissen die hun levens volledig hebben veranderd.

Hoe pakken zij de draad van hun leven weer op en hoe gaan zij om met levensbepalende vraagstukken? In de achtste aflevering van Recht uit het Hart vertellen Arjan Peters en Jennifer Delano hun verhaal. Na afloop van de verhalen begeleidt Anita Witzier de vragen die uit de zaal komen.

Arjan Peters
Anderhalf jaar geleden hoort Arjan Peters dat zijn dochter, de toen 4-jarige Isa, een zeldzame vorm van kinderkanker heeft. Al gauw wordt duidelijk dat alleen een specifieke therapie in de VS haar leven kan redden. Geschatte kosten: 60.000 euro. Vrienden van Isa’s ouders richten een stichting op om het geld bijeen te brengen. Al gauw blijkt dat het hele dorp een steentje bij wil dragen aan Isa’s genezing. Arjan Peters’ verhaal is een ode aan de gemeenschap.

Jennifer Delano
Negen jaar is Jennifer als ze op een nieuwe school komt in een kleine plattelandsgemeente. Ze weet meteen dat ze er nooit bij zal horen. Maar daar blijft het niet bij: jarenlang wordt ze systematisch gepest. Nu zegt ze: 'Ik heb het gevoel dat ik met mijn gezicht over de bodem heb geschraapt, maar daarna kan je enkel nog naar boven gaan. En reken maar dat ik dat heb gedaan.' Jennifer (29) is inmiddels een site begonnen waar mensen hun verhalen over pesten kunnen delen. Aan anderen wil ze meegeven: 'Je bent geen slachtoffer, je bent bijzonder.'

'KRO's Recht uit het Hart', vrijdag 23 augustus om 21.20 uur op Nederland 2.


TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Radar' (AVROTROS)

Koken is gevaarlijker dan je denkt. - Wat betekent de compensatie van ASR voor alle woekerpolisgedupeerden? - Het werk van een sjoemelkaakchirurg. - Onduidelijkheid over wachttijd aanvullende verzekering orthodontie.

'Radar', om 20.30 uur bij AVROTROS op NPO 2.

Dossiers