'Bestemming NPO Radio 5' zorgt voor vakantiegevoel

vrijdag 17 juli 2020

NPO Radio 5 zorgt een maand lang voor het vakantiegevoel: van zaterdag 18 juli tot en met vrijdag 14 augustus viert de zender de zomer onder de noemer 'Bestemming NPO Radio 5'.

Voor iedereen die niet op vakantie kan of wil, én ook voor iedereen die wel eropuit trekt.


Uiteraard zal de muziek veelal zomers klinken, waarbij de nadruk ligt op sixties en seventies. Ook komen er tal van toepasselijke nostalgische fragmenten van weleer voorbij, zoals een weerbericht van Jan Pelleboer uit 1978, het Polygoonjournaal over 'de jaarlijkse volksverhuizing die vakantie wordt genoemd', oude commercials, een item over kamperen in 1964, Reisbureau Wolkbreuk van André van Duin of Frank Govers over de mode van de zomer van 1977.

Vakantiekoffer
Luisteraars en dj’s vullen een maand lang de 'NPO Radio 5 Vakantiekoffier': welke plaat mag er absoluut niet ontbreken tijdens de vakantie?

NPO Radio 5-verslaggever Joris Kreugel maakt in het kader van 'Bestemming NPO Radio 5' een fietstocht kriskras door Nederland. Hij gaat op zoek naar verhalen van vakantievierende landgenoten. Zijn reportagerubriek Joris zoekt vakantie is elke werkdag te horen in de programma's 'Je Dag Is Goed', 'Haandrikman!' en 'De MAX!'. Korte video’s van Kreugels avonturen zijn te zien op NPORadio5.nl.

NPO Radio 5 Vakantieconcert
'Bestemming NPO Radio 5' wordt op vrijdag 14 augustus afgesloten met het NPO Radio 5 Vakantieconcert. Frank Boeijen treedt op in het Openluchttheater De Kersouwe in Heeswijk-Dinther. Om zoveel mogelijk bezoekers de mogelijkheid te geven hierbij aanwezig te zijn (met de gepaste afstand), verzorgt hij twee verschillende optredens: een om 19.15 uur en een om 21.30 uur. Per optreden kunnen 150 gasten aanwezig zijn. Luisteraars kunnen via NPORadio5.nl aangeven waarom ze graag naar het Bestemming Radio 5 Vakantieconcert willen komen. Twee keer per dag worden winnaars gebeld die bij een optreden aanwezig mogen zijn.

Het concert van 21.30 uur wordt vrijdag 14 augustus rechtstreeks uitgezonden op NPO Radio 5.

Persbericht NPO Radio 5
https://www.nporadio5.nl/

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers