Bijzondere, aangrijpende verhalen van kinderen in 'Zapp Echt Gebeurd'

vrijdag 14 december 2012

Dit weekend worden door de NCRV twee bijzondere verhalen van kinderen uitgezonden op Zapp in de rubriek 'Zapp Echt Gebeurd'. Zaterdag 'Als ik in de spiegel kijk' en zondag 'Dit ben ik!'.

Als ik in de spiegel kijk - zaterdag 15 december om 13.45 uur
In drie seconden was het gebeurd. Een steekvlam zette het lichaam van Dilan Kaya (15) in brand en veroorzaakte ernstige brandwonden. Het ongeluk tekent haar voor het leven. Zal Dilan ooit nog kunnen lachen?

De aangrijpende jeugddocumentaire Als ik in de spiegel kijk ging tijdens het Cinekid festival 2012 in première. Filmmaakster Saskia Gubbels maakte onder andere de internationaal prijswinnende jeugddocumentaires Azza en Door de oren van Ellen.

Als ik in de spiegel kijk is geproduceerd door Albert Klein Haneveld van Hollandse Helden.

Dit ben ik! - zondag 16 december om 13.35 uur
In de jeugddocumentaire Dit ben ik! van Susan Koenen zien we dat de 17-jarige Diede vroeger is gepest. Ze had geen vrienden en voelde zich alleen. Dat wil ze nooit meer meemaken. Daarom vertelt ze aan niemand dat ze geesten kan zien, ook niet aan haar beste vriendin Emma. Of moet Diede het haar toch vertellen, zelfs als ze daarmee hun vriendschap op het spel zet? In de documentaire wordt gebruik gemaakt van speelfilmtechnieken om de innerlijke wereld van Diede te verbeelden. We kunnen daardoor de geesten zien die Diede ziet.

De jeugddocumentaire Dit ben ik! ging tijdens het Cinekid festival 2012 in première en werd geselecteerd voor het International Documentary Festival Amsterdam (IDFA) 2012. Filmmaakster Susan Koenen maakte onder andere de indrukwekkende jeugddocumentaire Ik ben een meisje, over Joppe die geboren is in een jongenslichaam. Ik ben een meisje draaide op 70 filmfestivals in 25 landen en won negen prijzen.

Dit ben ik is geproduceerd door Albert Klein Haneveld van Hollandse Helden.


NCRV

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

V3 Veronica logo logo Veronica V3

Wilfred Genee ontvangt analisten Andy van der Meijde, Wesley Sneijder en Wim Kieft in wisselende samenstelling, aangevuld met actuele gasten uit de voetballerij in de gezellige 'voetbalkantine', met amateurclubs in tenue in het publiek en een biertje op tafel. De sfeer is luchtig en er is ruimte voor een grap, maar als het om voetbal gaat, is de toon natuurlijk bloedserieus!

'Veronica Offside', om 20.30 uur bij Veronica.

Dossiers