Boef en Numidia Artist of the Year bij NPO FunX Music Awards 2020

donderdag 17 september 2020
Foto: FunX - © NPO 2020

In AFAS Live in Amsterdam werden vanavond voor de zevende keer de belangrijkste muziekprijzen van jong Nederland, de FunX Music Awards, uitgereikt. Dit jaar door coronamaatregelen anders dan normaal en zonder publiek, maar met een spetterende liveshow en optredens van o.a. Josylvio, Murda, Ir Sais en Henkie T.

De grote winnaar van de avond is Boef, die naast zijn twee eerder uitgereikte awards nog eens twee awards in ontvangst nam, waaronder Artist of the Year – Male. In de categorie Artist of the Year – Female ging Numidia er met de prijs vandoor.

Alle winnaars van de FunX Music Awards

Tijdens de awardshow zijn de volgende winnaars bekend gemaakt:

BEST VIDEO: Yssi SB - Paper Zien (Remix) ft. D-Double, Henkie T, Jack, Sevn Alias & Josylvio (prod. Maneaux, originele versie prod. Seffbeatz /  Clip dir. Shotz Visuals)
NEXT BEST: Bilal Wahib
BEST SONG: Boef feat. Numidia - Tout Est Bon (prod. Diquenza)
BEST SINGER: Frenna
ARTIST OF THE YEAR MALE: Boef
ARTIST OF THE YEAR FEMALE: Numidia

Eerder werden artiesten al verrast met een FunX Music Award in de volgende categorieën:

BEST PRODUCER: Spanker
BEST GROUP: Broederliefde
BEST DJ: DJ Wef
BEST MC: Boef
BEST ALBUM: Boef - Allemaal Een Droom
BEST COLLABO: Qlas & Blacka ft. Henkie T, Murda & Jonna Fraser - Dom Pérignon

Maatschappelijke thema’s
De FunX Music Awards zijn meer dan het uitreiken van de belangrijkste muziekprijzen van jong Nederland: de awardshow biedt tevens een podium voor maatschappelijke thema’s waar FunX zich gedurende het hele jaar mee bezighoudt. FunX maakte in de awardshow een statement tegen zinloos geweld, deed een oproep voor female empowerment en gaf opnieuw podium aan de Black Lives Matter-beweging, alle drie belangrijke onderwerpen voor het jongerenplatform, waar al op verschillende manieren door FunX en het FunX-publiek aandacht aan is besteed. Vanwege zijn rol in de strijd tegen racisme dit jaar ontving Akwasi de FunX Power Award. Deze award zal jaarlijks worden uitgereikt aan iemand die een belangrijke maatschappelijke bijdrage heeft geleverd voor de FunX-doelgroep.

FunX Music Awards 2020
De FunX Music Awards zijn de belangrijkste muziekprijzen van jong Nederland, gekozen door de luisteraars en volgers van jongerenzender NPO FunX. Het zijn de publieksprijzen voor de beste dj’s, zangers, MC’s, producers en groepen van eigen bodem. Op woensdag 16 september reikt FunX de awards uit in twaalf categorieën: Artist Of The Year Male, Artist Of The Year Female, Best MC, Best Song, Best Producer, Best Album, Best Video, Best Singer, Best Group, Best DJ, Best Collabo en Next Best. De show was vanaf 21.00 uur te volgen bij NTR op NPO 3, via FunX, FunX.nl en de FunX-app. De FunX Music Awards 2020 zijn terug te zien op NPO Start.

Persbericht NPO FunX
https://www.funx.nl/

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers