Carolina Dijkhuizen co-presentator live programma's 'AVRO Uitmarkt 2014'

vrijdag 29 augustus 2014

Op 30 en 31 augustus presenteren Frits Sissing en Cornald Maas diverse AVRO-programma's vanaf het Amsterdamse Museumplein tijdens de 37e editie van de Uitmarkt. Ook musicalster en zangeres Carolina Dijkhuizen is dit jaar een van de presentatoren.

Cornald presenteert op zaterdag 30 augustus de programma's Cinema Symphonica en UitmarktLive. Op zondag 31 augustus presenteren Frits en Carolina het jaarlijkse meezingspektakel Musical Sing-a-Long.


Cinema Symphonica – zaterdag 30 augustus, 21.05 uur bij de AVRO op NPO 2
Vanaf het Museumplein brengt de AVRO het unieke muziekprogramma 'Cinema Symphonica' dat wordt gepresenteerd door film-en muziekliefhebber Cornald Maas. Onder begeleiding van het symfonieorkest Holland Symfonia worden beroemde filmhits gezongen door artiesten als Leona Philippo, Hadewych Minis, Douwe Bob, Charly Luske, Pearl Jozefzoon en Paul Groot. Er komen bekende titelsongs voorbij van onder meer 'Alles Is Liefde', 'West Side Story', 'Alles is Familie' en 'James Bond'. Bovendien worden enkele nummers omlijst met bijzondere dansoptredens door onder andere het Nationale Opera & Ballet en het Nederlandse Danstheater.

UitmarktLive – zaterdag 30 augustus, 22.35 uur bij de AVRO op NPO 2
Vanaf het artiestenterras op De Uitmarkt op het Museumplein in Amsterdam verzorgen AVRO en NTR het programma UitmarktLive. Met reportages, cultuurtips, live-gesprekken en optredens van prominente artiesten wordt vooruitgeblikt op het komende culturele seizoen. Zijn er trends zichtbaar en welke voorstellingen, films, boeken en concerten mag je echt niet missen? De zaterdageditie wordt gepresenteerd door AVRO-presentator Cornald Maas. Bij hem schuiven onder meer aan: actrice Noortje Herlaar, cabaretière Sanne Wallis de Vries en acteur Jon van Eerd. Absurdist en schrijver Ronald Snijders, zanger Alain Clarke en schrijver Joost de Vries geven hun top drie voor het komend seizoen.

Op zondag is vanaf 18.10 uur NTR-presentator Joost Karhof gastheer. Tijdens deze uitzending ontvangt hij onder meer schrijvers Philip Huff en Hanna Bervoets en wordt er met (musical)actrice Carolina Dijkhuizen vooruitgeblikt op de Musical Sing-a-Long op zondag die zij samen met Frits Sissing presenteert. Verder zijn er reportages over de voorstelling Homebody met onder anderen Monic Hendrickx en Colin Benders en over de musical Dreamgirls onder wie Berget Lewis, Pearl Josefzoon en Aïcha Gill.

AVRO Musical Sing-a-Long - zondag 31 augustus, 21.15 uur bij de AVRO op NPO 1
Traditiegetrouw sluit het festival af met de AVRO Musical Sing-a-Long op het Museumplein dat dit keer wordt gepresenteerd door Frits Sissing en Carolina Dijkhuizen. Onder begeleiding van het Metropole Orkest treden diverse artiesten op zoals Simone Kleinsma, Berget Lewis, Willeke Alberti, Henk Poort, Chantal Janzen, Jim Bakkum en vele anderen. Zij zingen bekende nummers uit lopende en nieuwe musicals die het komende seizoen in de Nederlandse theaters te zien zijn waarbij het publiek luidkeels mee kan zingen. De musicals die dit jaar voorbij komen zijn onder andere 'The Sound of Music', 'Billy Elliot', 'Soldaat van Oranje', 'Dorus', 'Hij Gelooft In Mij', 'Dreamgirls', 'Heerlijk duurt het langst', 'Onder de groene hemel' en 'Moeder, Ik Wil Bij De Revue'.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Oranjezomer' - Hélène Hendriks (SBS6)

Elke werkdag bespreekt Hélène Hendriks de actualiteit en de sportzomer vanuit het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam, de havenstad waar op 12 augustus de Tour de France voor vrouwen van start gaat. Onder andere Jack van Gelder en Rutger Castricum zijn de weekgasten, terwijl de gezellige aanschuifbar weer klaarstaat voor meer bekende gezichten.

'De Oranjezomer', om 21.30 uur op SBS6.

Dossiers