Cees Nooteboom, Floris Alkemade, Sarah Sluimer en Angela Groothuizen in 'Kunststof Radio'

zondag 30 augustus 2020
@ NTR 2019

Dichter Cees Nooteboom schreef een nieuwe dichtbundel, 'Afscheid, Gedicht uit de tijd van het virus'. Een cyclus over de vergankelijkheid van het menselijk bestaan.

Over de dood, de oorlog, eenzaamheid en het nieuwe virus. Op 17 september krijgt hij in Spanje de Premio Formentor de Las Palmas uitgereikt voor zijn hele oeuvre.

Presentatie: Jellie Brouwer

Dinsdag 1 september: Floris Alkemade, Rijksbouwmeester
Rijksbouwmeester Floris Alkemade gaf dit voorjaar zijn visie op Nederland in zijn essay 'De toekomst van Nederland, De kunst van richting te veranderen'. Over hoe we de grote opgaven van deze tijd, zoals klimaatverandering, vergrijzing, woningtekort en de verduurzaming van de landbouw, het beste kunnen aanpakken. In 2018 werd hij verkozen tot Architect van het jaar.

Presentatie: Jellie Brouwer

Woensdag 2 september: Sarah Sluimer, schrijver
Schrijver Sarah Sluimer schreef een nieuw boek, 'De stilte, Het leven van een vrouw geboren tijdens de lockdown'. Over de toekomst na de coronacrisis, waarin het virus de maatschappij volledig op z'n kop heeft gezet. In 2018 debuteerde ze met haar roman 'Keizer'. Ze publiceert essays en columns in diverse dagbladen en tijdschriften.

Presentatie: Gijs Groenteman

Donderdag 3 september: Angela Groothuizen, zangeres en presentatrice
Angela Groothuizen is vanaf 2 september wekelijks te zien met een nieuw seizoen van 'Obese'. Daarnaast neemt ze ook weer plaats als coach in het nieuwe seizoen van 'The Voice Senior'. Met de Dolly Dots keert ze volgend jaar terug op het podium met de theatershow 'Sisters on Tour'.

Presentatie: Antoinnette Scheulderman

'Kunststof Radio', maandag 31 augustus t/m donderdag 3 september tussen 19.30 en 20.30 uur bij de NTR op NPO Radio 1.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers