'De Laatste Dans': waargebeurde podcastserie van Frans Pollux

donderdag 4 juni 2020

In de zevendelige podcast 'De Laatste Dans' gaat muzikant en schrijver Frans Pollux op zoek naar Uwe, een spoorloos verdwenen stamgast van een Roermonds café.

Zeven jaar geleden vertrok Uwe om te sterven, na een laatste dans op een liedje van Pollux. Maar is Uwe wel écht dood?

Op een avond in 2013 onthult Uwe aan de andere stamgasten in het café dat hij niet lang meer te leven heeft: hij heeft longkanker. Hij kondigt aan zijn laatste weken door te willen brengen op een eiland in de zon. Huilend zamelen de geschokte aanwezigen geld in voor Uwe's reis en samen dansen ze nog een laatste keer op zijn lievelingsliedje. Daarna vertrekt Uwe voorgoed, een enkeltje richting het einde.

Als Pollux jaren later van de kastelein van het café hoort dat zijn liedje de herinnering aan Uwe levend houdt, besluit hij op onderzoek uit te gaan. Ging Uwe wel dood? Of leeft hij nog? In zeven bloedstollende afleveringen legt Pollux bloot wat Uwe verborgen had willen houden.

'De Laatste Dans' is een podcast van Frans Pollux voor de NTR en NPO Radio 1. De eerste vier afleveringen zijn beschikbaar vanaf 5 juni op www.nporadio1.nl/podcasts/de-laatste-dans, de andere 3 afleveringen volgen in de loop van juni.

Credits
Podcastmaker, muzikant en componist: Frans Pollux
Eindredactie: Marion Oskamp
Audiomixage: Sam Huisman
Sounddesign en muziek: Frans Pollux en zijn band

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers