'De stand van het water': speciale NPO Radio 1-uitzending over water in Nederland

vrijdag 3 mei 2024

In 2027 moet de waterkwaliteit in Nederland op orde zijn volgens de Europese richtlijnen, maar dat gaan we waarschijnlijk niet redden. Daarnaast waarschuwen verschillende experts, waaronder het RIVM, voor een mogelijk tekort aan schoon drinkwater in 2030.

En dan is er nog de stand van de rivieren, want ook die is zorgelijk.


In het NPO Radio 1 pop-up programma 'De stand van het water' duikt presentator Mirthe van der Drift dieper in het watervraagstuk van Nederland. Op zaterdag 4 mei tussen 20.30 en 22.00 uur schuiven experts, bezorgde burgers en innovatieve initiatiefnemers aan om antwoord te geven op de vraag: wat is de stand van ons water? Verslaggever is Joris Kreugel.

Van overstromingen tot extreme droogte en een gebrek aan schoon drinkwater: de gevolgen van klimaatverandering zijn steeds duidelijker zichtbaar in waterland Nederland. Hoe staan we ervoor? Wat moet er gebeuren? En wat kunnen gewone burgers doen om bij te dragen aan een gezonde stand van het water?  

In deze speciale uitzending maken Mirthe en Joris de balans op met waterexperts: over waterfiltersystemen, drinkbare rivieren, het belang van een hoog of laag grondwaterpeil en verhuizen naar een plek boven het NAP.

'De stand van het water' is zaterdag 4 mei te beluisteren van 20.30 tot 22.00 uur bij de NTR op NPO Radio 1.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Net5 logo

Miranda Priestly is de gevreesde en meedogenloze hoofdredactrice van het magazine Runway. Haar stemmingswisselingen maken of kraken carriŤres. Ze wil van het blad dť modebijbel maken en niets of niemand zal haar tegenhouden. Ze verslijt dan ook de ene assistente na de andere. Andy Sachs, een onzeker plattelandsmeisje, probeert zich in deze meedogenloze modewereld staande te houden terwijl de veeleisende Miranda het ene bevel na het andere op haar afvuurt.

'The Devil Wears Prada', film uit 2006 met oa. Meryl Streep, om 22.45 uur op Net5.

Dossiers