De Vierjaargetijden van KRO-NCRV's 'Passaggio': Lente in Drenthe

zondag 16 mei 2021

KRO-NCRV Presentator Lex Bohlmeijer stapt opnieuw op de fiets om zijn NPO Radio 4-programma 'Passaggio' een week lang vanuit het land te maken, en niet vanuit de studio.

Van 17 tot en met 21 mei fietst hij de lente tegemoet in Drenthe. Met een rugzak op de rug, in zijn hand een microfoon en zijn fietstas vol muziek maakt hij zijn tocht. 


In deze vreemde periode én met de lang verwachte lente komt er steeds wat meer licht aan de horizon, en mag er steeds wat meer. Daarom gaat Lex met een open blik kijken waar hij vrijheid kan ervaren. Waar is die te vinden in Drenthe? Drenthe is voor Lex een favoriete provincie; met haar uitgestrekte weilanden, de Hollandse vergezichten en Hunnebedden, de leegte en de Drentse klei is het een perfecte provincie om met de fiets te ontdekken.

Lex start in Meppel, in de uiterste hoek in het zuidwesten van de provincie. Hij fietst door het Dwingerderveld, langs de Drentsche Aa, de vele esdorpjes maar hij doet ook plaatsen met een behoorlijke geschiedenis als Veenhuizen en Westerbork aan. En onderweg gaat hij op zoek naar verhalen, verhalen van mensen uit de provincie. Deze verhalen, de natuur en de muziek komen samen in het reisverslag van Lex.

Luister van 17 tot en met 21 mei naar het reisverslag van Lex in het programma 'Passaggio' van KRO-NCRV, dagelijks van 19.00 tot 20.00 uur op NPO Radio 4. Volg Lex ook in beeld op instagram, facebook en op: www.nporadio4.nl/passaggio.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers