'De Week van de Jaren 70' op NPO Radio 5

vrijdag 22 mei 2020

De tijd van bruin/geel geruit behang, oranje stoelen en plateauzolen herleeft weer even tijdens 'De Week van de Jaren 70' op NPO Radio 5. DJ Jan Rietman bijt zaterdag 23 mei om 07.00 uur het spits af met zijn programma 'Wekker-Wakker-Weekend'!

Jan Rietman opent zaterdagochtend met collega-dj Bert Kranenbarg ook het NPO Radio 5 Clubhuis, waarin luisteraars virtueel kunnen samenkomen via nporadio5.nl om 'De Week van de Jaren 70' met elkaar te beleven.

Legendarische spelletjes
Tijdens De Week van de Jaren 70 laten de dj’s van NPO Radio 5 legendarische radiospelletjes terugkeren. Zo zal Jeroen van Inkel in zijn programma met de luisteraars 'Raad een lied (of niet)' spelen, herintroduceert Hans Schiffers 'Vijftig pop of een envelop' en blaast Bert Kranenbarg 'Geen ja, geen nee' nieuw leven in. In 'De MAX!' is 'Raden maar' te horen en Bert Haandrikman presenteert een radioversie van 'De lopende band', bekend van het tv-programma 'Eén van de Acht' met Mies Bouwman.

Stemmen
Luisteraars kunnen via nporadio5.nl tot en met donderdag 28 mei 12.00 uur stemmen op hun favoriete songs uit de jaren 70. Hun stemmen leiden tot de  'Evergreen Toplijst van de Jaren 70', die op vrijdag 29 mei tussen 07.00 en 20.00 uur de afsluiting vormt van De Week van de Jaren 70. Staat ook dit jaar Hotel California van Eagles weer bovenaan? Weet Queen met 'Bohemian Rhapsody' de plek in de top 3 te prolongeren? En wat wordt de hoogste notering van eigen bodem?

Podcast
Henkjan Smits maakt een podcast over het legendarische 'Holland Pop Festival' in 1970 (Omroep MAX). Deze zomer is het vijftig jaar geleden dat het eerste meerdaagse muziekfestival in Nederland werd georganiseerd. Het festival veranderde de muziekcultuur in Nederland voorgoed. De podcast 'Holland Pop Festival' is vanaf maandag 25 mei beschikbaar via de NPO Radio 5-app, de website nporadio5.nl en de bekende podcastplatforms.

NPO Radio 5
NPO Radio 5 is dé zender met muziek uit de jaren 60, 70 en 80 en is te beluisteren via kabel, internet, digitale tv, satelliet en digitale radio (DAB+).

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers