Deze onderwerpen behandelt 'Radar' op maandag

zondag 19 mei 2024
Foto: AVROTROS © Elvin Boer 2023

Steeds meer energiemaatschappijen rekenen terugleverkosten aan klanten met zonnepanelen. De een rekent kosten per teruggeleverde kWh, de ander vraagt een vast bedrag per maand.

Volgens de Autoriteit Consument en Markt zijn deze terugleverkosten redelijk en niet verboden. Kun je als consument de verschillende energieaanbieders nog vergelijken? En heeft het nog zin om te investeren in zonnepanelen? 'Radar' zoekt het uit.


Volgens gezondheidseconoom Xander Koolman worden jaarlijks veel onnodige medische ingrepen uitgevoerd in Nederland. Dit komt doordat behandelingen vaak routinematig worden uitgevoerd vanwege tradities in ziekenhuizen en volumeprikkels die aanzetten tot meer behandelingen om budgetten te halen. In 'Radar' vertellen experts welke factoren leiden tot overtollige zorg en wat er moet veranderen om onze zorg toekomstbestendig te maken.

'Radar', maandag 20 mei om 20.20 uur bij AVROTROS op NPO 2.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo SBS6 logo

In 'Vandaag Inside Oranje' geven Wilfred Genee, Johan Derksen en Renť van der Gijp hun kijk op het EK en de actualiteit. Met wisselende, terugkerende gasten aan tafel en aan de bar, blikt het trio terug op de EK-wedstrijden en bespreekt het zaken die Nederland die dag bezighouden.

'Vandaag Inside Oranje', om 22.55 uur op SBS6.

Dossiers