Deze week in 'De Nacht van Rutger' (NPO Radio 1): Nico Dijkshoorn

zaterdag 2 oktober 2021

In de eerste aflevering van deze winterserie neemt één van de meest productieve dichters van ons land plaats aan de keukentafel van Rutger: Nico Dijkshoorn. Voordat Dijkshoorn landelijk beroemd werd als huisdichter in 'DWDD', werkte hij in een plaatselijke bibliotheek en schreef prikkelende artikelen voor o.a. GeenStijl.

Bijna elke dag is hij te lezen. Of het nou in Voetbal International, Het Parool, of het Belgische Nieuwsblad is. Naast zijn schrijfwerk staat Dijkshoorn sinds enkele jaren met zijn band The Hank Five op podia in het land. Op dit moment werkt hij aan de voorstelling 'Dijkshoorn Durft' waarmee hij in het nieuwe jaar te zien en te horen zal zijn.


Rutger en Nico begonnen samen bij GeenStijl, nu spreken ze elkaar voor de PowNed-microfoon op NPO Radio 1. Naast hun samenwerking komen ook zijn liefde voor muziek en zijn fascinatie voor tv-programma 'Big Brother' ter sprake.

Hoe gaat het nu met Doordevil en P. Kouwes? Wat heeft hij met bondscoach Louis van Gaal? En mist hij Matthijs van Nieuwkerk?

Over 'De Nacht van Rutger'
In 'De Nacht van Rutger' voert Rutger Castricum met zijn gast aan het begin van de nacht een prettig gesprek. Dit doet hij vanuit zijn eigen huis, in die mooie stad achter de duinen, aan de keukentafel. Iedere zaterdag op zondagnacht in oktober, van 00.00 tot 01.00 uur op NPO Radio 1.

De afleveringen van 'De Nacht van Rutger' zijn hier terug te luisteren.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers