Deze week in 'Kunststof Radio'

maandag 25 mei 2020
@ NTR 2019

Op 24 mei 2021 wordt Bob Dylan 80 jaar. Radiomakers Chris Kijne en Lars Hulshof maken daarom van 24 mei dit jaar tot zijn verjaardag volgend jaar de 26-delige podcast 'De BOBcast' (VPRO) om het werk en het leven van Dylan onder de loep te nemen.

Tweewekelijks ontvangen zij een hoofdgast, onder anderen Mathijs van Nieuwkerk, Huub van der Lubbe en Tim Knol. Ook gaan ze op reis naar Amerika om belangrijke plekken uit de carrière van de liedjesschrijver te bezoeken.

Presentatie: Gijs Groenteman

Dinsdag 26 mei: 'Kunststof'-special: De minister, de theaterwereld en Corona
Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen Ingrid van Engelshoven gaat in deze 'Kunststof'-special in gesprek met acteurs Johanna ter Steege en Gijs Scholten van Aschat. Hoe ziet de theaterwereld er vanaf 1 juni uit? Hoe worden acteurs financieel door deze crisis heen getrokken?

Presentatie: Frénk van der Linden

Woensdag 27 mei: Sarah Venema, journalist en correspondent
In haar roman 'Bermdans in bruidsjurk' vertelt schrijver Sarah Venema het verhaal van kunstenaressen Pippa Bacca en Silvia Moro, die in 2008 in bruidsjurken van Milaan naar Jeruzalem liftten. Als de vrouwen in Istanbul uit elkaar gaan, wordt Pippa verkracht en later vermoord door een liftgever. Wat maakten de kunstenaressen mee voor het misging? En kan een vrouw vandaag de dag de wereld rondreizen, liftend, alleen of in een bruidsjurk?

Presentatie: Elisabeth van Nimwegen

Donderdag 28 mei: Egbert Modderman, kunstenaar
Kunstenaar Egbert Modderman werkt sinds 2017 aan een grote vervolgopdracht voor de Martinikerk in Groningen: het schilderen van de zeven werken van barmhartigheid. Na de reformatie en de beeldenstorm werd de Martinikerk protestants. De kunstwerken van Modderman zijn dus de eerste werken die sinds die tijd getoond worden.

Modderman won dit jaar tevens de BP Young Artist Award, een belangrijke prijs die uitgereikt wordt door The National Portrait Gallery in Londen.

Presentatie: Jellie Brouwer

'Kunststof Radio', maandag 25 t/m donderdag 28 mei tussen 19.30 en 20.30 uur op NPO Radio 1.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers