Deze week in 'Kunststof Radio'

zondag 17 januari 2021
@ NTR 2019

Christiaan Alberdingk Thijm is advocaat, schrijver en universitair docent Informatierecht. Zijn romandebuut 'Het proces van de eeuw' werd in 2011 lovend ontvangen, zowel door de pers als binnen de advocatuur.

Voor zijn nieuwe roman 'De familie Wachtman' onderzocht hij hoe het recht op anonimiteit van een spermadonor zich verhoudt tot het recht van een kind om te weten van wie het afstamt.


Presentatie: Jellie Brouwer

Dinsdag 19 januari Lejo Siepe, journalist en schrijver
Lejo Siepe is journalist en documentairemaker voor diverse media als de VPRO, NTR en VARA. In 2006 maakte hij de prijswinnende film 'Kopland: Taal van het verlangen' over de overleden dichter Rutger Kopland. Hij publiceerde vijf boeken, waaronder een biografie over de Groningse politicus Fré Meis. Deze week verschijnt van hem het zeer persoonlijke boek 'Onverwacht. Een familiegeschiedenis'.

Presentatie: Jellie Brouwer

Woensdag 20 januari: Kunststof-special: Mevrouw de Architect
'Mevrouw de Architect' is een verzameling portretten, columns en essays gemaakt door Merel Pit. Als hoofdredacteur van het blad De Architect vraagt zij zich af hoe het komt dat het werk van vrouwelijke bouwkundigen stelselmatig onderbelicht wordt. Samen met enkele geportretteerden uit haar boek gaat ze in gesprek over de oorzaken van deze blinde vlek.

Presentatie: Frénk van der Linden

Donderdag 21 januari Sheila Sitalsing, journalist en columnist
In 'Dagboek van een krankzinnig jaar' vat journalist en columnist Sheila Sitalsing haar inzichten over 2020 op scherpzinnige wijze samen. Sinds 2011 heeft ze een prominente plek in De Volkskrant, waarvoor ze in 2013 de Heldringprijs won. Sitalsing is ook werkzaam bij Buitenhof, Met het Oog op Morgen, Opzij en OneWorld.

Presentatie: Elisabeth van Nimwegen

'Kunststof Radio', maandag 18 t/m donderdag 21 januari tussen 19.30 en 20.30 uur bij de NTR op NPO Radio 1.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers