Deze week in 'Kunststof Radio'

maandag 23 mei 2022

'Kunststof Radio' is er maandag tot donderdag bij de NTR op NPO Radio 1. Benieuwd wie er deze week langs komt? Je leest het nu hier!

Maandag 23 mei – Thema uitzending De Tegel datajournalistiek
Live vanuit Amare in Den Haag wordt in Kunststof de journalistieke prijs De Tegel in de categorie datajournalistiek uitgereikt. Een mooie aanleiding om de ontwikkeling op dit vakgebied en de staat van de datajournalistiek te bespreken. Genomineerden Winny de Jong (chef dataredactie NRC) en Coen van der Ven (De Groene Amsterdammer) schuiven aan, samen met de eerste fulltime datajournalist van Nederland Jelle Kamsma.


Presentatie: Gijs Groenteman

Dinsdag 24 mei – David de Jongh, programmamaker
Volgende week is het documentaire tweeluik ‘Tamar – De waarheden van Renate Rubinstein’ van regisseur David de Jongh te zien op televisie. Het tweeluik kijkt zowel naar de virulente als liefdevolle kant van één van Nederlands belangrijkste opiniemaaksters van na de Tweede Wereldoorlog. De Jongh maakte recent de documentaire ‘Vogelparadijs, Peter Vos – tekenaar’ en de podcast ‘Sisyphus’.

Presentatie: Gijs Groenteman

Woensdag 25 mei - Amalia de Tena, schrijver
Deze week verschijnt de debuutroman ‘Je krijgt van mij een wit paard cadeau’ van Amalia de Tena. In het boek beschrijft ze het verhaal van een meisje dat opgroeit in het door dictator Franco gedomineerde Spanje. Het is gebaseerd op de familiegeschiedenis van de auteur. Amalia de Tena, die sinds 1991 in Nederland woont, studeerde Spaanse taal- en letterkunde aan de universiteit van Barcelona.

Presentatie: Jellie Brouwer

Donderdag 26 mei - Renske Vrolijk, componiste en fotograaf
Vanaf volgende week toert het Nederlands Kamerkoor door het land met ‘#uncut’. De voorstelling over het verliezen en terugvinden van de stem van een transvrouw is een semi-autobiografisch werk van componiste en fotograaf Renske Vrolijk. Ze studeerde aan het Utrechts Conservatorium en aan het Amsterdamse Sweelinck Conservatorium.

Presentatie: Frénk van der Linden

'Kunststof Radio', maandag 23 mei t/m donderdag 26 mei tussen 19.00 en 20.00 uur bij de NTR op NPO Radio 1.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers