Dione de Graaff, Jurryt van de Vooren & Emilie Gordenker in vierde aflevering 'Museum in de Maak'

donderdag 7 januari 2021

De vierde aflevering van de MAX-podcast 'Museum in de Maak' is nu te beluisteren op museumvannederland.nl, NPO Luister, Spotify en de bekende streamingsplatforms.

Jörgen Tjon ontvangt deze week presentator Dione de Graaff, directeur van het Van Gogh Museum Emilie Gordenker en sportexpert Jurryt van de Vooren.


In de zesdelige podcast volgen we Jörgen Tjon bij zijn zoektocht om het perfecte museum van Nederland samen te stellen. Met behulp van museumdirecteuren uit heel Nederland (van o.a. Het Stedelijk Museum, Vincent van Gogh Museum en het Mauritshuis) geeft Jörgen een plekje aan culturele objecten die een rol hebben gespeeld in de totstandkoming van het Nederland, zoals wij dat vandaag de dag kennen. De objecten zijn ingebracht door deelnemers van het televisieprogramma 'Het Museum van Nederland', dat elke woensdag om 20.30 uur te zien is op NPO 1.

Aflevering 4: expositie en emotie in sport
Hoe geef je emotie weer in een expositie? Dat onderzoekt Jörgen deze week aan de hand van een aantal sportobjecten die zijn ingebracht in 'Het Museum van Nederland'. De voetbalschoenen van Van Basten en de racefiets van Gerrie Knetemann, het zijn objecten die grote momenten in de geschiedenis hebben meegemaakt. Objecten waar bloed, zweet en tranen in zitten. Hoe laat je dat tot zijn recht komen en hoe laat je de museumbezoeker zien dat deze objecten waardevol zijn? In deze aflevering spreekt Jörgen met de presentator van 'Het Museum van Nederland Dione de Graaff, met de directeur van het Van Gogh Museum Emilie Gordenker en met sportjournalist en historicus Jurryt van de Vooren.

'Museum in de Maak'
Elke woensdag direct na de uitzending van 'Het Museum van Nederland'
Te beluisteren via museumvannederland.nl en de bekende streamingsdiensten

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers