Dit hoor je deze week in 'Kunststof Radio': Eric Vloeimans en Jan Dirk van der Burg

zondag 3 juli 2022

'Kunststof Radio' is er maandag tot donderdag bij de NTR op NPO Radio 1. Benieuwd wie er deze week langs komt? Je leest het nu hier!

Maandag 4 juli – Femke van Zeijl, journalist
Recent verscheen het boek ‘De doe-het-zelfmaatschappij’ van journalist Femke van Zeijl. Ze woont in Nigeria en schrijft een hommage aan de zelfredzaamheid van de bewoners van de hoofdstad Lagos. Van Zeijl werkt voor het NRC, Bureau Buitenland, The New York Times en Al Jazeera. Eerder schreef ze de boeken ‘Gin-tonic & cholera’, ‘Een nacht in een vijzel’ en de roman ‘Koning van de barraca’s’.


Presentatie: Gijs Groenteman

Dinsdag 5 juli – Eric Vloeimans, trompettist en componist
Vrijdag staat Eric Vloeimans op het podium van het North Sea Jazz Festival in Rotterdam. Hij is een van de beste trompettisten van Nederland en een grote naam in de internationale muziekwereld. Vloeimans won al meerdere prijzen als de Edison Jazz Oeuvreprijs in 2020, de Boy Edgar Prijs en de Bird Award.

Presentatie: Gijs Groenteman

Woensdag 6 juli – Jan Dirk van der Burg, fotograaf des Vaderlands
Jan Dirk van der Burg doorkruiste de afgelopen jaren het land als fotograaf des Vaderlands. Ter afsluiting van zijn ambtsperiode bundelt hij in de tentoonstelling ‘Typisch Nederland’  in het Fotomuseum zijn opmerkelijke fotoreeksen tot een bizar portret van een land dat zichzelf zo normaal vindt. Van der Burg is bekend van zijn fotoseries in het NRC en de Volkskrant en het fotoboek ‘Olifantenpaadjes’.

Presentatie: Jellie Brouwer

Donderdag 7 juli – Rennie Rijpma, hoofdredacteur AD
Rennie Rijpma is sinds een jaar de hoofdredacteur van het AD. Ze is de eerste vrouwelijke hoofdredacteur van de krant. Haar ambitie is meer aandacht voor vrouwen in de krant en op de site. Rijpma begon als rechtbankverslaggever van het ANP, was stadsverslaggever in Amsterdam en werkt sinds 2011 bij het AD.

Presentatie: Frénk van der Linden

'Kunststof Radio', maandag 4 juli t/m donderdag 7 juli tussen 19.00 en 20.00 uur bij de NTR op NPO Radio 1.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers