Dit hoor je deze week in 'Kunststof Radio'

zondag 4 april 2021
@ NTR 2019

Cabaretier Sanne Wallis de Vries maakt zich boos over de laksheid waarmee Den Haag omspringt met de cultuursector en heeft grote zorgen over de gevolgen van de maatregelen.

Samen met zanger/gitarist Wouter Planteijdt en pianiste Daria van den Bercken praat ze over het belang van de culturele sector en houdt ze een pleidooi voor een hoopvollere toekomst. De uitzending is live te zien via NPO 2 Extra.


Presentatie: Gijs Groenteman

Dinsdag 6 april: Ramsey Nasr, schrijver, dichter en acteur
Hoe komen we uit deze crisis? Met een verscheidenheid aan essays vat Ramsey Nasr in zijn non-fictie boek 'De Fundamenten' het coronajaar samen via drie delen. Vanuit zijn Wunderkammer vertelt hij over de corona- en klimaatcrisis als twee rampen die met elkaar verbonden zijn. Daarnaast is Nasr als acteur verbonden aan Internationaal Theater Amsterdam en schrijver van het Poëziegeschenk 2022.

Presentatie: Jellie Brouwer

Woensdag 7 april: Marga Weimans, modeontwerpster
Marga Weimans is modeontwerpster. Maar dan wel één die haar kleding als verhalendragers ziet. Ze onderzoekt thema's als identiteit, technologie en schoonheid. Met haar collecties probeert ze tevens de stereotypering van de zwarte vrouw te doorbreken. Haar werk is op dit moment te zien in een samenstelling van verschillende ontwerpers: 'Voices of Fashion: Black Couture, Beauty & Styles' in het Centraal Museum.

Presentatie: Jellie Brouwer

Donderdag 8 april: Filemon Wesselink, presentator en verslaggever
Tv-maker Filemon Wesselink komt met een nieuw programma over complotdenkers en -theorieën. In de zesdelige serie van BNNVARA 'Filemon en de Complotten' portretteert hij personen die geloven in het gevaar van 5G tot coronacomplotten en buitenaards leven.

Presentatie: Gijs Groenteman

'Kunststof Radio', maandag 5 april t/m donderdag 8 april tussen 19.30 en 20.30 uur bij de NTR op NPO Radio 1.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers