Dit hoor je zaterdag in 'Spijkers met Koppen' op NPO Radio 2

vrijdag 3 juni 2022
Foto: BNNVARA - © Linda Stulic 2020

Het is de laatste 'Spijkers met Koppen' van dit seizoen! En het is een extra speciale, omdat we uitzenden vanuit de Leidse Schouwburg waar de finale van het Leids Cabaretfestival plaatsvindt.

Drie aanstormende cabarettalenten maken kans om het festival te winnen en zo in de voetsporen te treden van grootheden als Lebbis & Jansen. Zoeterwous frontman Michiel Breedveld zingt Commissaris van de Koning Jaap Smit toe uit protest tegen een fusie met Leiden. Jitske Kramer en Typhoon zoeken de betekenis van Grote Woorden.


Anton Nootenboom, oftewel The Barefoot Dutchman, vertelt over zijn barre voettocht door Australië. Kees Torn keert terug naar de Leidse Schouwburg! Poolonderzoeker Maarten Loonen vertrekt dinsdag naar Spitsbergen voor zijn jaarlijkse expeditie en beschrijft de veranderingen die hij daar sinds 1988 met eigen ogen ziet. Coby, Ank, Mieke en Ria trapten 50 jaar geleden al de pollen van het veld bij VV Smitshoek.

Het cabaret is in handen van Andries Tunru, Patrick Nederkoorn en Marcel Harteveld. Hanneke Drenth zingt het Spijkerlied en Hans Sibbel en Stefano Keizers zijn de columnisten van dienst. Dit alles wordt muzikaal omlijst door Typhoon!

'Spijkers met Koppen', tussen 12.00 en 14.00 uur bij BNNVARA op NPO Radio 2.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers